Prijava

Vaša prijava

FOTO Od livade do inkubatora: U 13 mjeseci Velika Gorica dobila mjesto za mlade poduzetnike

[]

Mjesto koje će potaknuti još veći razvoj gospodarstva na području grada, ali i pomoći onima koji žele pokrenuti vlastito poslovanje uskoro će biti na raspolaganju budućim poduzetnicima. Projekt Poduzetničkog inkubatora, koji se na dvije tisuće kvadratnih metara prostire u Ulici Podložnica, privodi se kraju, a danas je održana i završna konferencija projekta u novoizgrađenoj zgradi.

Građevinski radovi su gotovi te je isporučena sva oprema, a sada smo u fazi gdje je izvođač radova dužan sve počistiti i otkloniti sve moguće nedostatke. Nakon toga će uslijediti sama primopredaja objekta. Jako smo zadovoljni brzinom izvođenja radova. Od livade do inkubatora trebalo je nepunih 13 mjeseci da bi se završio projekt. Posebno smo sretni jer smo uspjeli osigurati gotovo 92 posto bespovratnih europskih sredstva – istaknuo je Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije te dodao kako će ovaj projekt dugoročno imati velik utjecaj na razvoj gospodarstva u Velikoj Gorici.

21.12.2023. – Završna konferencija projekta VG Poduzetnički inkubator – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Mali i mikro poduzetnici, svi oni koji imaju inovativne ideje i žele se okušati na tržištu ovdje će dobiti svu pomoć koja im je potrebna. Od stručne i mentorske podrške do jednog reprezentativnog prostora koji će im biti neka osnovna infrastruktura na njihovom putu i razvoju da postanu globalno konkurenta poduzeća i tvrtke odnosno start-upovi – dodao je Ilečić.

21.12.2023. – Završna konferencija projekta VG Poduzetnički inkubator – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Podsjetimo kako se unutar samog inkubatora na dvije razine nalazi se 32 ureda od kojih je 26 namijenjeno poduzetnicima, 24 radna mjesta u zajedničkom radnom prostoru za poduzetnike početnike, tu su i dvije manje dvorane za sastanke, velika modularna dvorana ukupnog kapaciteta 150 mjesta sa svom popratnom opremom i tehnikom.

21.12.2023. – Završna konferencija projekta VG Poduzetnički inkubator – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Poduzetnički inkubator odličan je primjer povlačenja europskih sredstava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.477.013,43 eura od čega je 2.820.359,68 eura sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem programa OP Koherentnost i kohezija te 656.653,75 eura sredstvima korisnika.

– Inkubator je jedan iskorak koji čini razliku između uspješnih gradova koji su usmjereni na poduzetništvo, mlade ljude i obitelji. Ostvaren poduzetnik dovoljan je sam sebi, no mladi poduzetnik treba u samom startu poslovanja logističku, stručnu i administrativnu podršku. Upravo će to u ovom novom prostoru, uz stručni tim, nove strojeve i opremu ovdje u Velikoj Gorici moći naći i dobiti. Vjerujem da ćemo kroz koju godinu osjetiti velike benefite ovog inkubatora – naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar na završnoj konferenciji te tom prilikom zahvalio pročelniku Ilečiću i njegovom timu na pripremi i realizaciji projekta.

21.12.2023. – Završna konferencija projekta VG Poduzetnički inkubator – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nakon tehničkog djela i primopredaje objekta, istaknuto je kako će se paralelno objaviti javni poziv za sve zainteresirane koji će se moći prijaviti za korištenje prostora i usluga VG Poduzetničkog inkubatora.

 

Ova objava FOTO Od livade do inkubatora: U 13 mjeseci Velika Gorica dobila mjesto za mlade poduzetnike se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Božićni sajam