Prijava

Vaša prijava

Vozači, stigao je Crocodile 2 Croatia! Nove nadzorne kamere snimaju i unutrašnjost automobila

[]

Početkom nove godine na regionalnim i lokalnim cestama diljem Lijepe naše krenulo je postavljanje novih fiksnih nadzornih kamera. Najviše će ih biti postavljeno na području Policijske uprave spiltsko-dalmatinske, a na cestama Zagrebačke županije i Grada Zagreba postavit će se dodatnih 18 kamera. 

Kamere se postavljaju na regionalnim, odnosno lokalnim cestama, jer su prometno opasnije od autocesta, a dio su sustava nadzora i upravljanja prometom Crocodile 2 Croatia (Cro 2 Cro). Dio je to projekta Crocodile koji je pokrenut na europskoj razini s ciljem postizanja usklađenosti inteligentnih transportnih sustava (ITS), unaprjeđenje sigurnosti prometa te razmjene podataka o prekršiteljima putem mobilne aplikacije.

Nove napredne kamere će osim brzine kretanja vozila, moći snimiti i njegovu unutrašnjost, pa će se vidjeti nevezani vozači i oni koji tijekom vožnje koriste mobitel, a stat će na kraj i motoristima koji prikrivaju registarske oznake.

 

Naslovna fotografija: Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa 

Ova objava Vozači, stigao je Crocodile 2 Croatia! Nove nadzorne kamere snimaju i unutrašnjost automobila se prvi puta pojavila na cityportal.hr.