Prijava

Vaša prijava

Vikend prognoza: Stiže prava zima, ali bez brige, ništa od ‘polarnih vortexa’ i snijega do brade

[]

Kao što smo i najavili početkom tjedna, nadprosječno toplo vrijeme, uz Celzijuse koji su se penjali sve do 16 stupnjeva, uskoro će zamijeniti temperature zraka puno primjerenije zimi. No, bez brige, ne stiže nam nikakva ‘sibirska zima’.
– Pojavilo se na prognostičkim kartama jedno sasvim normalno i dakako očekivano zahlađenje, koje nam je prijeko potrebno, jer smo usred zime. Osjetno će zahladiti, u odnosu na ovaj tjedan, temperature zraka biti će niže za 10 do 15 Celzijusa. U nedjelju u drugom dijelu dana stiže zima. Kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, kojeg će u ponedjeljak biti i u Gorskom Kotaru i Lici, i na području središnje i istočne Hrvatske. Stvoriti će se i snježni pokrivač od 5 do 15 cm, a u Gorskom Kotaru i Lici od 15 do 30 cm, osobito u višim predjelima. Zima nam stiže, vrijeme onakvo kakvo i treba biti u ovom mjesecu. Uglavnom, preživjeti ćete, nema potrebe da idete u podrume zbog napada vortexa, Sibira, i sličnih stvari koje ste mogli pročitati – najavljuju prognostičari s FB stranice Vremenska prognoza by MeteoTeam.
Danas će biti umjereno do pretežno oblačno, a krajem dana može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura od 10 do 13°C.
U subotu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito navečer. Vjetar slab, poslijepodne umjeren, a navečer i jak sjeveroistočni i sjeverni. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 9°C, a najviša dnevna od 9 do 12°C. U nedjelju pretežno oblačno, mjestimično s kišom, a u gorju snijegom. Poslijepodne i navečer susnježice i snijega će biti i u nizinama. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 3 do 6°C, a u drugom dijelu dana od 0 do 4°C – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov.

Ova objava Vikend prognoza: Stiže prava zima, ali bez brige, ništa od ‘polarnih vortexa’ i snijega do brade se prvi puta pojavila na cityportal.hr.