Prijava

Vaša prijava

Vrijeme za nove vještine: Za lakše disanje i nošenje s konfliktima – besplatna radionica aikida!

[]

U sklopu projekta House of Japan podržanog od Toshiba International Foundation, održat će se besplatna radionica aikida za sve zainteresirane građane, u subotu 13. siječnja u 16 sati, u Voćarskoj 71 u Zagrebu (prostorije Mjesnog odbora). Teme radionice su: kako se učinkovito nositi s konfliktom, moć ispravnog disanja (disanje iz ošita), te snaga usklađena uma i tijela

Radionica je namijenjena građanima koji se još nisu susreli s aikidom, kako bi na učinkovit i zabavan način otkrili potencijale svog uma i tijela, koje mogu iskoristiti za bolju kvalitetu života, naročito na početku još jedne godine koja donosi svoje izazove. Ovo je vrijeme novogodišnjih odluka i svježih početaka, pa je time radionica aikida prava prilika da odvojimo malo vremena za sebe, produbimo svoje disanje i pripremimo se za buduće stresne situacije. U svakodnevici ispunjenoj stresom uvelike nam može pomoći vještina smirivanja uma disanjem, te snalaženja u neugodnim međuljudskim odnosima, naročito kada im ne možemo izbjeći jer do njih dolazi u radnoj okolini ili u obitelji –  pozvao je na sudjelovanje u radionici Dobroslav Jakovljević, dugogodišnji instruktor aikida i suosnivač Aikido društva Zagreb.

Vježbanje aikida ima pozitivan utjecaj kako na um, tako i na tijelo – produbljeno disanje, smiruje um u kriznim situacijama, čime se poboljšava kvaliteta interakcije u međuljudskim odnosima.

– Vježbe zdravlja i mobilnosti uvijek su dobrodošle u današnjem sjedilačkom načinu života, a tehnike koje se izvode s partnerom priprema su za konfliktne situacije, bilo da su verbalne ili neverbalne prirode – poručuju iz Aikido društva Zagreb.

Aikido je vještina nastala između dva svjetska rata, na temeljima raznih drevnih japanskih vještina i znanja, sa svrhom promicanja nenasilne komunikacije, a time i stvaranja boljeg svijeta za sve nas. Aikido društvo Zagreb, osnovano ratne 1992. godine s istom željom, danas podučava aikido vještinu primjenjivu u svakodnevnom životu i prilagođenu problemima modernog svijeta.

Radionica je besplatna, ali je broj sudionika ograničen, stoga je prijava obavezna na aikido.drustvo@gmail.com ili na 091/5123149 (Dobroslav).

 

Naslovnica i fotografije u članku: Aikido društvo Zagreb

 

 

Ova objava Vrijeme za nove vještine: Za lakše disanje i nošenje s konfliktima – besplatna radionica aikida! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.