Prijava

Vaša prijava

Rejuvenacija kože – u službi zdravlja i ljepote

[]

Kroz razgovor koji smo vodili s dr. Kajom Gmaz pokušali smo doznati u kojem smjeru se razvijaju tehnike i metode rejuvenacije, odnosno pomlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i ruku. Što je sve dostupno, ali medicinski i financijski prihvatljivo na tom vrlo dinamičnom i brzorastućem tržištu?!

U zadnje vrijeme preplavljeni smo društvenim mrežama na kojima je neograničen broj reklama za procedure rejuvenacije kože. Šta je po Vašem mišljenju mit, a što stvarnost?

Vremena se mijenjaju i moramo se prilagoditi tomu. Osobno nisam sklona vjerovati svemu što se pojavi na društvenim mrežama, a pogotovu ne onomu što nam preporučuju influenceri, ljudi koji žive od toga da na svoje profile, za novac stavljaju sve i svašta. Držim da često puta nisu dovoljno educirani da bi nam stručno obrazložili prednosti i nedostatke samih preparata i procedura koji se koriste u postupcima rejuvenacije kože. No tako je kako je. Zato uvijek koristim priliku objasniti gdje nam i koji preparat može pomoći da bismo dobili najbolje rezultate.

Starenje je fiziološki proces koji ne možemo zaustaviti, ali možemo i u starosti izgledati svježe, odmorno i naspavano. Možemo osigurati da tonus naše kože bude napetiji, a sama koža sjajnija i glađa. Bez kirurškog noža uz sve preparate nećemo izgledati dvadeset, trideset godina mlađi, ali tko rado ide pod nož? Što se financija tiče, cijene su vrlo različite i variraju, ali mi se trudimo biti dostupni i prihvatljivi našim pacijentima u ovim prilično zahtjevnim vremenima. Zasada su zadovoljni i oni i mi.

Dr. Kaja Gmaz

Spominjete kožu kao fokus rejuvenacije u novije vrijeme, što je s voluminizacijom usana, botoxom i drugim procedurama?

Botox je najzastupljeniji zahvat u neinvazivnoj estetskoj medicini i u estetskoj primjeni je od ’90-ih godina prošlog stoljeća. Postupak same aplikacije botoxa traje kratko i možete se odmah vratiti svojim obavezama, zato ga vole zvati pauza tretman. Njegov učinak traje oko 4-6 mjeseci nakon čega ga treba ponoviti. Djelovanje botoxa je kao djelovanje lokalne anestezije. Ima svoj vijek trajanja i onda prestaje, uobičajena mišićna aktivnost ponovo je u punom pogonu i ako ju želite blokirati, jednostavno ponovite aplikaciju botoxa i opet vam je čelo, područje oko očiju i glabela sjajna i zategnuta, a ako vam se ne sviđa biti bez bora, ne morate više nikad ponoviti botox na sebi.

Usne su sljedeći tretman u neinvazivnoj estetskoj medicini, no srećom danas nisu više moderne overfilirane usne. Sada se obično radi na hidrataciji samih usana i eventualnom blagom ispravljanju asimetrije usana, ali uglavnom su procedure overfilanja usana iza nas. Naglašavanje jagodica, ublažavanje linije donje čeljusti s dobro upotpunjenom procedurom rejuvenacije kože skin boosterima i kolagen stimulatorima dat će vam odličan rezultat.

Kako voli reći jedan naš kolega…Sve rađeno na vašem licu mora šaptati, a ne vrištati.

Što biste izdvojili kao najvažnije za Vas tijekom bavljenja neinvazivnom estetskom medicinom?

Prije svega edukacija, edukacija i edukacija. Kroz dugi niz godina imala sam priliku puno učiti i razvijati vlastite pristupe i tehnike apliciranja tako da sam sad sretna što sam tako puno ulagala u učenje. Bilo je tu puno internacionalnih škola i pristupa od američke, britanske, turske do raznih europskih smjernica. Nadalje, povezanost i umreženost s kolegama na koje možete računati ako dođe do komplikacija tijekom ili nakon bilo koje procedure, a to se svakako može dogoditi, je također jako važna.

Izdvojila bih još važnost rada s preparatima koji su registrirani na našem tržištu. Crno tržište je apsolutno opasna zona u koju se ne treba upuštati bez obzira na zaradu.

Croma Saypha HA fillers

Koji su to brendovi koje koristite u svojoj ordinaciji?

Svi dostupni brendovi na našem tržištu su dobri, ali držim da je važnije znati dobro izbalansirati očekivane rezultate s realnim mogućnostima i tek tada izabrati preparat koji će pacijentovom izgledu dati onaj prekrasan dodatni sjaj i zdrav izgled. Tako ćemo dobiti zadovoljnog pacijenta koji će odisati samopouzdanjem.

Trenutno smo jako posvećeni kolagen stimulatorima i radimo s Jalupro proizvodima, Crominim Nextom, Galderminom Sculptrom, Neauvia Stimulate i mnogim drugima koji, uz hijaluronsku kiselinu niske umreženosti, sadržavaju dodatne tvari za stimulaciju stvaranja kolagena, a to su peptidi, aminokiseline, polinukletidi i mnogi drugi.

No, nesretnog i nezadovoljnog čovjeka neće usrećiti nijedan zahvat, nijedna procedura, tako da treba biti oprezan u procjeni osobnosti samog pacijenta.

Dr. Kaja Gmaz

Za one koji su odlučili u novoj godini sebi podariti svježiji i ljepši izgled, kako i kad mogu doći do Vas?

Rado vas očekujemo u našoj ordinaciji na adresi Ruđera Boškovića 26 u Velikoj Gorici gdje ćemo probati ispuniti sva vaša očekivanja. Pratite posebne ponude i na našem FB i Instagram profilu. Bez obzira što mislim o društvenim mrežama, ne može se bez njih u današnje vrijeme. Tu je i naš broj telefona 01/6221-501 na koji nas možete nazvati u svakom trenutku i pitati što vas zanima te naravno dogovoriti svoj termin za konzultacije i tretman.

Ova objava Rejuvenacija kože – u službi zdravlja i ljepote se prvi puta pojavila na cityportal.hr.