Prijava

Vaša prijava

Projekt ‘Zaželi’: Gorički Crveni križ u potrazi za korisnicima besplatne pomoći

[]

Crveni križ Velika Gorica u potrazi je za starijim osobama od 65 godina kao i osobama s invaliditetom, a koji zbog svojih uvjeta ostvaruju pravo na pomoć kroz projekt ‘Zaželi za Veliku Goricu’.

Projektom je predviđeno pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu i to kroz organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba, uz isporuku paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština.

Pravo sudjelovanja u projektu imaju samo pripadnici ciljne skupine koji su stariji od 65 godina, žive u samačkom, dvočlanom kućanstvu ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina.

Kada su u pitanju prihodi, oni za samačka kućanstva ne prelaze mjesečno 974,63 eura, za dvočlana kućanstva 1.624,38 € dok za višečlana kućanstva ne prelaze 2.436,57 €. Uz to, istovremeno ne smiju biti korisnici usluga pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent.

Osim starijih sugrađana, pravo mogu sudjelovanja na projektu mogu ostvariti i osobe starije od 18 godina s invaliditetom trećeg ili četvrtog stupnja težine invaliditeta koje žive u samačkom, dvočlanom ili višečlanom kućanstvu u kojem su svi članovi kućanstva pripadnici ciljnih skupina i koje istovremeno ne koriste usluge pomoći u kući, boravka, organiziranog stanovanja, smještaja, osobne asistencije koju pruža osobni asistent i čiji roditelj ili drugi član obitelji nema priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj.

Svi zainteresirani koji zadovoljavaju navedene uvjete obrasce za iskaz interesa mogu preuzeti osobno u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica te na Internet stranici www.ckvg.hr.

Preuzete i ispunjene obrasce potrebno je predati osobno u ured goričkog Crvenog križa najkasnije do 9. veljače do 15 sati ili mailom na info@ckvg.hr.

Ova objava Projekt ‘Zaželi’: Gorički Crveni križ u potrazi za korisnicima besplatne pomoći se prvi puta pojavila na cityportal.hr.