Prijava

Vaša prijava

Dva dana zabave uz junake znanstvene fantastike! U Veliku Goricu stiže Geek Con festival

[]

Ljubitelji znanstvene fantastike po prvi će puta u našem gradu imati prilike posjetiti festival znanstvene fantastike Geek Con koji će se održati ovaj vikend od 3. do 4. veljače u Osnovnoj školi Eugena Kumičića, a dio programa odvijat će se i u velikom fašničkom šatoru na Tuđmancu. Bit će to dva dana nevjerojatne zabave, ističu organizatori.

– Za ljubitelje gaminga, superjunaka, Star wars fanove i sve ostale posjetitelje pripremili smo brojne edukativne sadržaje u kojima možete sudjelovati kao što su tematski Harry Potter i Marvel pub quiz, Playstation turniri, tu su također i brojni izlagači s Geek sadržajima i naravno interaktivan bord game sadržaj kroz cijeli dan za velike i male. Ukoliko ste čuli za društvene igre kao što su Dungeon & Dragon i Warhammer ovo vam je savršena prilika da ih zaigrate s brojnim posjetiteljima – govori nam Iven Mastin iz Geek Cluba, organizatora događanja.

Foto: Geekclubr

U sklopu festivala koji će obuhvatiti razni gamnig sadržaj, velik naglasak stavlja se i na natjecanje u Cosplayju koje će zasigurno biti interesantno najmlađim Velikogoričanima.

– Cosplay je hobi u kojem sudionici zvani cosplayeri nose kostime i modne dodatke kako bi utjelovili određeni lik. Riječ je o malo modernijem maskiranju u likove znanstvene fantastike, iz stripova ili video igara. Kostimi su vrlo kvalitetno izrađeni i tu želimo vidjeti ljude koji se time bave. Oni će pokazivati svoje maske i međusobno se natjecati. Naši će suci, koji dolaze iz Bugarske, Srbije i Njemačke, ocjenjivati kvalitetu izrade maske. Svatko od njih će imat će u 30 do 60 sekundi utjeloviti svoj lik s cijelim performansom. To će se sve uzeti pri suđenju. Za sada imamo 25 prijavljenih natjecatelja – govori nam Maximilijan Bindernagel iz Geek Cluba.

Tako će se veliki i mali ljubitelji video-igara moći družiti i fotografirati sa svojim najdražim likovima iz video-igrica i filmovima kao što su “Ratovi zvijezda”, “Gospodar prstenova”, “LOL-a” i slično!

Foto: Geekclubr

Neizostavan dio festivala je igranje video igara na brojnim PlayStation 5 konzola te VR uređajima ili zaigrajte najpoznatiju društvenu igru na svijetu Dungeons & Dragons. Na festivalu će sudjelovati i dvije udruge koje će tijekom dana voditi D&D radionice u kojima će posjetitelji učiti o igri te kako je dobro igrati.

U goste stižu i učenici iz RTC Tehničke škole Sisak koji će na festivalu predstaviti video-igre koje su sami kreirali, a uz to predstavit će svoj smjer obrazovanja i udžbenike. Jedna od atrakcija bit će i prvi gaming inkubator u Hrvatskoj, ‘Pismo’ iz Novske.

Na radionici će gostovat Dominik Cvetkovski koji se bavi razvojem igara već više od 15 godina. Dominik je bio glavni stručnjak za edukaciju u PISMO Inkubatoru za Unity, gdje je u žargonu nazvan “prvim gamerom Novske”.

Ulaz na festival za djecu do 14 godina je besplatan, a za odrasle je 5 eura.

Ova objava Dva dana zabave uz junake znanstvene fantastike! U Veliku Goricu stiže Geek Con festival se prvi puta pojavila na cityportal.hr.