Prijava

Vaša prijava

Promocija knjige: O seljačkoj buni u Posavini uz izložbu jedinstvenih portreta u drvu samoukog artista Blaža Gorenca

[]

Etno udruga turopoljska Posavina poziva na predstavljanje knjige dr. Rudolfa Horvata ‘Seljačke bune u Hrvatskoj Posavini’ po zapisima Blaža Gorenca, ove nedjelje  4. veljače s početkom u 14 sati u dvorani zgrade Općine Orle.

– Kad smo radili monografiju o Općini Orle i Posavini  stupili smo u kontakt s Blažom te doznali kako je on rukom zapisivao knjigu koju je izvorno napisao Rudolf Horvat. Istraživanjem smo došli do originalnog zapisa, a knjiga govori o seljačkoj buni u dijelu naše turopoljske Posavine, posebno u Ruči. O tome smo napravili knjigu, a uvršten je i životopis Blaža Gorenca. Bio je stolar po zanimanju, ali je od drveta izrađivao i razna umjetnička djela, razne figurice, portrete u drvetu naših znamenitih ljudi poput braće Radić, Alojzija Stepinca, bana Jelačića. Stoga ćemo u sklopu promocije knjige napraviti i izložbu njegovih 20-tak radova. Knjigu je financijski podržala Općina Orle – rekla nam je urednica knjige, Barica Sakoman Božić.

Na nedjeljnoj promociji sudjelovat će Ervin Vujica, načelnik Općine Orle, Stipo Bilić, književnik i književni urednik, Zvonko Hrenčević, dopredsjednik Etno udruge, te Biserka Kunić, kći umjetnika Blaža Gorenca. Nastupit će i članovi KUD-a Slavuj iz Bukevja.

 

Naslovnica: Ilustracija/Seljačka buna/Štef Bartolić za Muzej seljačkih buna

Ova objava Promocija knjige: O seljačkoj buni u Posavini uz izložbu jedinstvenih portreta u drvu samoukog artista Blaža Gorenca se prvi puta pojavila na cityportal.hr.