Prijava

Vaša prijava

Gorički trubač Stefan Gjorgiev jedini će braniti Hrvatsku i Veliku Goricu na natjecanju u Americi

[]

Iz Umjetničke škole Franje Lučića stiže odlična vijest! Njihov učenik trube Stefan Gjorgiev uspio se plasirati u finale Međunarodnog trubačkog natjecanja u Anaheimu u SAD-u, koje će se održati u svibnju ove godine.

Stefan je odabran je kao finalist na temelju snimke glazbenih djela koju je snimio pod mentorstvom svog nastavnika Tonislava Špoljara, a uz klavirsku suradnju proferorice Ive Šorše.

– Osim samog sviranja, dio natjecanja u Anaheimu za Stefana će biti i rad pred publikom sa renomiranim svjetskim solistima i nastavnicima gdje se neće samo gledati pripremljenost, nego i sposobnost brzog usvajanja rečenog i primjena istog. Plasmanom u finale izborio je jeftiniju registraciju za konferenciju Međunarodne trubačke udruge kojoj će i sam nazočiti, a svi finalisti bore se i za novčane nagrade – ponosno su istaknuli iz škole te dodali kako su u finalu mladi iz cijelog svijeta, a on je jedini koji će ‘braniti’ boje Republike Hrvatske, predstavljati goričku školu i Grad Veliku Goricu.

Stoga iz škole pozivaju sve ukoliko žele i mogu pomoći ovom mladom glazbeniku novčanom donacijom kako bi mogao ostvariti svoj odlazak u SAD i ravnopravno se natjecao na ovom uglednom natjecanju. To možete učiniti ovdje. 

Inače, ovaj sjajan uspjeh dolazi uoči obilježavanja 50. obljetnice osnutka Umjetničke škole Franje Lučića i samo je još jedan u nizu dokaza njezine kvalitete rada.

Ova objava Gorički trubač Stefan Gjorgiev jedini će braniti Hrvatsku i Veliku Goricu na natjecanju u Americi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.