Prijava

Vaša prijava

Snalažljivi lopovi: Nije svatko maškara ako nosi masku

[]

Ovo fašničko vrijeme čini se ide na ruku lopovima, jer iz goričke policije izvještavaju o dva događaja koja povezuju isti modus operandi – lažne maškare.

Jučer oko 10 sati u Velikoj Mlaki, tri maskirane osobe koje su se predstavile kao maškare, malo su pjevali, pa ih je starija gospođa pustila u kuću. Jedan od njih je iz ladice kredenca ukrao više komada zlatnog nakita i jedan pozlaćeni ručni sat te 35 eura u gotovini, pa su se uz pjesmu i udaljili. Gospođa je tek kasnije shvatila da je pokradena, a utvrđena šteta je oko 900 eura – izvijestila je policija na redovitoj konferenciji za medije u PP Velika Gorica.

Istoga dana, policija zaprima dojavu u 14:35 sati, o pokušaju provale u obiteljsku kuću mjestu Lazina Čička.

– Utvrđeno je da su tri nepoznate osobe maskirane kao maškare došle do kuće i pozvonile, u njoj je bila 13-godišnjakinja koja nije htjela otvoriti maškarama. Pomislili su da je kuća prazna i krenuli  provaljivati sa stražnje strane. No, 13-godišnjakinja je brzo nazvala oca koji je alarmirao susjeda i on je ubrzo reagirao, a lažne maškare su pobjegle – izvijestila je gorička policija.

Stoga iz goričke policije savjetuju da se bude maksimalno oprezan prema maškarama, jer tko zna tko se ispod maske krije.

 

Ova objava Snalažljivi lopovi: Nije svatko maškara ako nosi masku se prvi puta pojavila na cityportal.hr.