Prijava

Vaša prijava

Dan za norenje! Donosimo sve detalje finala 115.Turopoljskog fašnika!

[]

Stigao je i zadnji dan vladavine Turopoljske Fašničke Republike! Zato će privremeno vladajuća ekipa u sastavu Pajcek, Luk, Žir, Princeza i Princ Fašnik, dati sve od sebe da se ovog popodneva i večeri propisno zabave i oni i svi koji će se odazvati pozivu na najluđi party u gradu! Velika fašnička povorka sa 18 grupa, domaćih i stranih, u 14 sati kreće iz Školske ulice na tradicionalnu šetnju kroz centar grada do središnjeg gradskog parka.

– Voditelj i animator Mario Petreković uz našu turopoljsku ekipu, vodit će vas kroz cijelu povorku, ako ste bili prošle godine, onda ste upoznati s humorom koji se ne propušta – poručuju organizatori.

Ovogodišnji Turopoljski fašnik ima i međunarodni karakter, jer stižu i skupine iz Slovenije i Bugarske, a u povorci ćete vidjeti i maškare iz Dugog Sela i Petrijaneca. A evo kakve su vam zabavne točke pripremile fašničke skupine, koje će ih pokazati publici i žiriju ispod balkona hotela ‘Bijela Ruža’ na Zagrebačkoj ulici. 

Na scenu prvo stupa Plesni klub Barbara s točkom ‘Bal’, slijedi Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica s temom ‘Vojni rok’, te Cheerleading klub Vegasice s temom ‘Najljepše doba godine’. Društvo žena Novo Čiče predstavlja se s točkom ‘Čički suncokreti’, a Grupa Velika Gorica donosi dašak Crnog kontinenta uz temu Afričko pleme Hula-Hula. KUD Šćitarjevo zabavit će vas uz ‘Selske zgode i nezgode’, KUD Slavuj stiže s točkom ‘Đelem, Đelem’, adut KUD-a Rodna gruda zove se ‘Zoro’, a VG Dame će se predstaviti aktualnom temom ‘Barbie’.

KUD Gradići dolaze u naš grad održati ‘Samit na Gorice’, KUD Velika Mlaka će se isto pozabaviti temom ‘Vojni rok’. Posebno svečane teme odabrale su dvije fašničke skupine, KUD Vrhovje nam prikazuje ‘Svadbu’, a Folklorni ansambl Turopolje predstavlja se s temom ‘Svati’. Tu su još i skupina Vukovina u srcu s temom najdužeg naziva ‘Iz dalekih mora, na vodenom valu, ostavile srce na vukovinskom žalu’, dok će nam DVD Vrbovo predstaviti fašnički doživljaj ‘Peteka na Gorice’.

Foto: Na 115. Turopoljski fašnik stižu i gosti iz Slovenije/TZVG

Od inozemnih gostiju predstavit će vam se slovenska Udruga maškara Petrajski Kurent s točkom ‘Kuranti’ iz Lancove Vasi, te Survakari Opanitsa iz Bugarske.

Za sve koji neće biti u mogućnosti osobno prisustvovati ovim događanjima, iz goričke Turističke zajednice podsjećaju kako se  prvi put u povijesti Turopoljskog fašnika cijelu povorku moći ćete pratiti uživo na društvenim mrežama Turističke zajednice i Turopoljskog fašnika. No, ovaj će fašnik ostati upamćen i kao prvi koji je požurio sa spaljivanjem Princa Fašnika, jer umjesto na Pepelnicu, prijeki sud će mu presuditi već danas.  

U 17 sati, u Parku dr. Franje Tuđmana, osudit ćemo, kazniti i spaliti našeg lošeg vladara, Princa Fašnika. Nakon Velike povorke u 17:45 sati saznat ćemo tko je pobjednik ovogodišnjeg Turopoljskog fašnika. Do kasnih sati feštamo u šatoru, gdje cijelo vrijeme sviraju grupa Viking i Show Band Turbo-X, a u 19:30 karnevalski party preuzima Indira Forza – poručuju iz TZ Velika Gorica.

Podsjećamo i na privremenu regulaciju prometa koja kreće od 12 sati. Zbog prolaska Velike fašničke povorke busevi će voziti obilazno, a promet će na trasi prolaska šarene povorke biti zatvoren za sva vozila od 12 pa sve do 16:30 sati o čemu detaljnije možete pročitati OVDJE.

I, naravno, ne zaboravite se zasladiti originalnim Krafnoledom!

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Ova objava Dan za norenje! Donosimo sve detalje finala 115.Turopoljskog fašnika! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.