Prijava

Vaša prijava

OdbojkaŠĆ! Serija traje i dalje, klinci iz Šćitarjeva protutnjali na državno!

[]

Davno je to već prestalo biti novost, ali i dalje je vijest, i to prekrasna vijest: odbojkaši iz Osnovne škole Šćitarjevo gaze sve pred sobom! Prošle školske godine oduševili su osvajanjem naslova prvaka države u konkurenciji učenika petih i šestih razreda, a ove su godine samo nastavili istim ritmom, istim putem, jednako impresivno.

U konkurenciji sedmih i osmih razreda prvo su klinci iz Šćitarjeva čisto i uvjerljivo osvojili gradsko natjecanje, pobjedivši u “seoskom” finalu vršnjake iz Kravarskog, a u petak su još uvjerljivije otišli do kraja na županijskom natjecanju. Ako je nekome eventualno dosad promaknulo, ako nekome i dalje nije jasno odakle sad odjedanput odbojkaški uspjesi u neposrednom susjedstvu ostataka antičke Andautonije, možda će pomoći video koji smo snimali prošlog proljeća…

Matija Ribić, dakle, profesor tjelesnog iz Šćitarjeva, ne popušta ni za milimetar, a njegova djeca slijede ga u stopu. I rezultati se vide na parketu, na kojem dominiraju u okršajima s vršnjacima. Kako na gradskoj razini, tako i na županijskoj. Na ovoj drugoj, čini se, sve skupa išlo je još lakše, još uvjerljivije, još ljepše.

U konkurenciji su se tako ovom prilikom našli mladi odbojkaši iz OŠ Antun Augustinčić iz Zaprešića, kao i OŠ Klinča Sela, OŠ Dugo Selo, OŠ Milka Trnina iz Križa, OŠ Bogumil Toni iz Samobora i OŠ Vrbovec. Šest momčadi podijeljeno je u dvije skupine, nakon čega su najbolji iz svake išli u finale. Šćitarjevo u skupini nije izgubilo niti jedan set, s glatkih 2-0 u setovima padali su protivnici iz Zaprešića i Klinča Sela, čime su Ribićevi odbojkaši ostvarili prvi cilj.

Drugi je bio odraditi posao u istom stilu, na isti način, i u velikom finalu. Problema, naravno, nije bilo, jer ovoj djeci na ovoj razini očito nitko ne može ozbiljno parirati. Nije su to mogla ni djeca iz OŠ Milka Trnina iz Križa, o čemu najbolje svjedoči konačan rezultat od 2-0 u setovima, pri čemu je Šćitarjevo u prvom setu prepustilo protivniku samo sedam poena, a u drugom “čak” 12. I oni sa skromnijim matematičkim mogućnostima lako će izračunati da protivnik u dva seta nije uspio skupiti poena koliko je potrebno za osvojiti jedan set. Dapače, ostali su daleko od toga…

Budući da u školskoj odbojci nema međužupanijskog natjecanja, osvajanje prvog mjesta u županiji automatski znači da će OŠ Šćitarjevo i ove godine predstavljati naš grad, naš kraj i našu županiju na državnoj završnici. Na kojoj će, lako je zaključiti, imati što za reći i ponuditi. Djeca iz ovog pitoresknog sela naći će se među najboljih odbojkašima u državi, a svi dosadašnji rezultati jasno ukazuju na to da nikome neće biti svejedno kad im se s druge strane nađe Ribićeva “mašinerija”.

Za koju, naravno, više ne možemo samo tako pronaći riječi hvale. Profesor Matija na svoj način, u okvirima svojih mogućnosti, odgaja ovu djecu, nudi im priliku da budu uspješni i zadovoljni, a oni to objeručke prihvaćaju. I višestruko mu vraćaju za svaku minutu, sat i dan uloženog truda. Kojeg ne mora ulagati, ali i kojeg silno želi ulagati. Jer, osim klinaca, u svemu tome i on neizmjerno uživa.

Županijsko zlato, a samim time i odlazak na državnu završnicu u Poreč, osvojila su ova djeca: učenici sedmog razreda Maks Čaušević, Lovro Trupčević, Luka Grgić, Domagoj Hapač, Emanuel Fisel, Marko Leovac i Gabriel Dalić te osmaši Maksimilijan Matejaš, Gabriel Jambrek, Filip Ferenček, Marko Brnada i Davor Sviličić. U zbroju, to su petorica iz osmih razreda te čak sedmorica iz sedmih, koji će i sljedeće godine imati priliku ponoviti sve ovo skupa.

Dobar dio ovih dječaka, ozbiljno “navučenih” na odbojku, odlazi i u gorički odbojkaši klub, kod trenera Marka Barunovića u OK Gorica, gdje imaju priliku nastaviti se razvijati, ganjati svoje snove, nizati pobjede i rasti kao sportaši, kao ljudi… Sjajna je to i učinkovita sinergija školskog i klupskog sporta, što se lijepo da vidjeti i u srednjoškolskoj konkurenciji.

Naime, dan prije Šćitarjeva, prvaci županije postali su i učenici velikogoričke Srednje strukovne škole, predvođeni profesorom Tomislavom Škrinjarićem, među kojima je također dio onih koji su stasali kroz rad s Matijom Ribićem, a zatim i priključenjem našem odbojkaškom klubu. Još donedavno muška odbojka u našem gradu praktički nije ni postojala, a onda su krenuli Barunović i Ribić, a onda su krenuli i rezultati…

I sve govori da ova priča neće tek tako stati, da je ovo samo početak.

Ova objava OdbojkaŠĆ! Serija traje i dalje, klinci iz Šćitarjeva protutnjali na državno! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.