Prijava

Vaša prijava

VIDEO Stiže nabujala Rijeka: ‘Idemo isprovocirati završetak lošeg niza!’

[]

Prošla su već puna dva i pol mjeseca od posljednje pobjede Gorice u prvenstvu, od domaćeg trijumfa protiv Rudeša, koji se dogodio 26. studenog. U sljedećih šest utakmica Goričani nisu uspjeli slaviti, uzeli su samo jedan od 18 mogućih bodova, zaključno s porazom na Maksimiru u prošlom kolu. A ono što slijedi opet donosi ogroman izazov, jer u grad ponovno dolazi zahuktala Rijeka, aktualni lider HNL-a.

– Stanje u momčadi je slično kao što je i bilo u posljednje vrijeme. Otpao je Jurica Pršir zbog kartona, vraća nam se kapetan Filip Mrzljak nakon odrađenih kartona, a svi drugi su više ili manje na dispoziciji. Bilo je i nekih lakših ozljeda, i malo problema s virozama, ali vjerujem da će se svi do utakmice oporaviti i biti u kadru – uvodno je kazao trener Dinko Jeličić.

Samo 18 dana proći će između dvije utakmice istih protivnika, na istome mjestu. Na otvaranju proljeća, u nadoknadi utakmice četvrtoga kola, Gorica je na teškom terenu povela 2-0, da bi se Rijeka vratila iz dva penala, pa na kraju i slavila u 89. minuti, nakon velikog propusta u goričkoj obrani.

– Očekujem potpuno drukčiju utakmicu. Prvenstveno zbog terena, ali nešto drukčiji bit će i njihov sastav, nešto malo drukčiji i naš. Nemamo mi tu puno prostora za kalkulaciju, u ovom trenutku svaki bod nam je bitan za izlazak iz negativne serije i zato očekujem jako dobru reakciju momčadi. Naravno, napravit ćemo sve da uzmemo bodove – ističe trener Jeličić, koji ne smatra da je išta teže ili lakše pripremati drugu utakmicu s istim protivnikom, na istom stadionu, u samo 18 dana.

– Svaka utakmica nosi svoje specifičnosti, za svaku imamo nekakvu ideju i plan, pri čemu u ovoj ligi svatko o svakome zna praktički sve. Igramo međusobno “milijun” puta i zato se opet vraćam na segment trenutačnog raspoloženja, fokusa na zadatke, ispunjavanje tih zadataka, stanje protivničke momčadi… Puno je tu detalja koji usmjeravaju utakmicu u jednom ili drugom smjeru, a i sam tijek utakmice definira puno toga. U toj prošloj utakmici imali smo fenomenalan početak, ušli smo s dobrom energijom i stavom, ali poremetile su nas neke situacije koje možemo nazvati i nesretnima. A to je vratilo Rijeku u igru, nakon čega smo, uslijed nekih dekoncentracija, ostali bez bodova. Ovoga puta bit će važno napraviti sve da nam se takve stvari ne ponavljaju – logično rezonira trener Gorice.

S druge strane bit će protivnik koji je prepun samopouzdanja, koji dolazi u Veliku Goricu s ogromnom koncentracijom kvalitete, koji ima puno karakteristika koji ga izdvajaju od drugih.

– U igri Rijeke ima nekoliko segmenata u kojima oni pokazuju visoku razinu dominacije. Počevši od te energije, preko individualne kvalitete, pogotovo u ofenzivnom dijelu, pa do prekida, u kojima su dosta opasni… Treba se fokusirati na sve to, biti od prve sekunde koncentriran na svaki detalj. Kao što smo mi njih uspjeli iznenaditi u startu prošlog našeg ogleda, iskoristili njihovu dekoncentraciju, tako su oni u kasnijoj fazi utakmice uspjeli iskoristiti još jednu situaciju više. To je taj balans… Ukupno gledajući, kad bi se išlo raščlanjivati Rijeku, ne bi se tu našlo previše slabosti – ističe Jeličić.

Unatoč slabijoj seriji, nitko u goričkom taboru nije klonuo duhom, pozitiva je i dalje naglašena, a to je posebno važno.

– Momci definitivno od prvog dana od kad sam došao imaju dobar stav. Naravno da nikome nije lako kad izgubiš, pogotovo kad uđeš u ovakvu seriju loših rezultata, ali upravo ta atmosfera daje mi silnu vjeru. Svemu jednom dođe kraj. Kao što je u jednom trenutku došao kraj našem fenomenalnom nizu, tako će u jednom trenutku doći kraj i ovom lošijem. Na nama je da to isprovociramo što prije. Energija, raspoloženje i cjelokupni duh momčadi daje mi za pravo vjerovati da možemo to učiniti već sad, ove nedjelje protiv Rijeke – optimističan je strateg naše momčadi, koja će veliko pojačanje dobiti povratkom kapetana Mrzljaka.

– Svi znamo koliko nam je Filip važan. No važno je i da on bude stabilan, da ne uđe u onu fazu “prenabrijanosti”, kao što se nažalost dogodilo u završnici prošle utakmice protiv Rijeke. Uvjeren sam da će ovoga puta on voditi momčad na pravi način i prema pozitivnom rezultatu – zaključio je Jeličić.

Uz sve ono što može i želi tražiti od svoje momčadi, uz sve ono na što treba obratiti pozornost u igri protivnika, važno će biti gledati i prema nebu. Prognostičari najavljuju da će kiša početi padati u subotu navečer, a prestati tijekom nedjeljnog prijepodneva. Opet neće biti lako, opet će biti jako izazovno, ali kako kaže i trener… Svaki niz jednom mora stati!

Ova objava VIDEO Stiže nabujala Rijeka: ‘Idemo isprovocirati završetak lošeg niza!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.