Prijava

Vaša prijava

Aeroklub Velika Gorica poziva: Naučite upravljati jedrilicom i zaplovite turopoljskim nebom

[]

Gorički Aeroklub poziva sve ljubitelje adrenalina i visina da se uključe u školu letenja i postanu pilotom zrakoplovne jedrilice.

Nakon što su prošle godine proslavili sedam desetljeća tradicije, a tu veliku obljetnicu obilježila je upravo obuka pet novih pilota. S letačkom školom nastavljaju i ove godine, a prijaviti se mogu svi od 14 do 80 godina, ističu iz kluba.

– Ove godine u planu je obučiti 10 pilota jedrilica, a sve počinje teorijskim dijelom nastave koji ćemo održati početkom ožujka u našim prostorijama u atomskom skloništu u Cvjetnom naselju. Polaznici će tako učiti aerodinamiku, meteorologiju, zrakoplovne propise, komunikaciju, konstrukciju zrakoplova odnosno jedrilice, padobran … i sve ostalo što je potrebno kako bi mogli potom odraditi praktični dio – govori nam Ivan Vugrinović nastavnik letenja i održavanje tehnike pri Aeroklubu Velika Gorica.

Letački dio trebao bi biti u lipnju, odnosno u rujnu ukoliko će se raditi u dvije grupe.

– Letjelo bi od osam do deset dana i to ujutro i popodne. Jedrilica ide na vitlo i aerozapregu koje će na kraju iskušati naši budući piloti. Moram spomenuti da se može odraditi još i dodatna obuka za letenje motornom jedrilicom. Tu se treba odraditi dodatan teorijski dio te se odradi i let motornom jedrilicom – ističe Vugrinović.

Inače, samostalno može letjeti i upravljati jedrilicom od 16 godine jer tek tada se može polagati ispit za dozvolu u Agenciji za civilno zrakoplovstvo.
Više informacija o upisima kao i same prijave možete dobiti kod našeg sugovornika Vugrinovića na broj 095/9135132.

Ova objava Aeroklub Velika Gorica poziva: Naučite upravljati jedrilicom i zaplovite turopoljskim nebom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.