Prijava

Vaša prijava

‘Zeleni laboratorij’: Krenula akcija sadnje stotina novih stabala u Gorici

[]

Radnici VG Komunalca ovog sunčanog prijepodneva krenuli su u akciju sadnje novih stabala u gradu. Jedna od prvih lokacija je glavni gradski park, pa ćemo se na Tuđmancu hladiti ispod krošanja hrasta, lipe, javora… Početak je to realizacije projekta ‘Zeleni laboratorij’ kroz koji će se provesti čitav niz aktivnosti. Podsjećamo, Grad Velika Gorica je u studenom prošle godine potpisala ugovor o sudjelovanju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u sufinanciranju provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina, davanjem sredstva pomoći. Uređenje parka u Cvjetnom naselju, sadnja novih 540 stabala u gradskim parkovima, dvorištima osnovnih škola, na dječjim igralištima, te uz prometnice, sakupljanje kišnice sa zgrade osnovne škole, dvije slavine za vodu i obnova zelenog krova na Ledani, kao i edukacija o ekologiji, sažetak su projekta ‘Zeleni laboratorij’ za koji je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio Gradu Velikoj Gorici bespovratnih 300 tisuća eura.

 

Naslovnica i fotografije u članku: Krenula sadnja novih stabala diljem grada, prva stanica – Park dr.Franje Tuđmana/G.Kiš, Cityportal.hr

Ova objava ‘Zeleni laboratorij’: Krenula akcija sadnje stotina novih stabala u Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.