Prijava

Vaša prijava

Apel zabrinute mještanke Veleševca: ‘Predstavljao se kao prodavač i htio uči u kući da se naplati za 50 eura’

[]

Kako bi se domogli plijena i iskoristili građane, pogotovo one starije životne dobi, lopovi i prevaranti ne biraju niti vrijeme niti sredstvo. O različitim načinima prevare naših sugrađana pisali smo u nekoliko navrata. No, ovih dana na mail redakcije stiglo je upozorenje jedne zabrinute mještanke kako bi upozorila sve sugrađane na potencijalnu opasnost koja vreba u Općini Orle točnije selu Veleševec.

– U selu Veleševec nije neobično vidjeti svakojaka vozila na proputovanju do Siska, ali ovoga puta posebno bi upozorila građane da pripaze na bijelo-sivi kombi bez registarskih oznaka koji se zaustavlja. Nama je nepoznata osoba nepozvana ušla na dvorište i po krinkom da prodaje krumpire i jabuke htjela uči u kuću da se naplati za 50 eura. Vidjela je starijeg člana obitelji i pritom vjerojatno mislila da je to laki plijen. Nepoznati ‘prodavač’ se nije nadao da će zateći još članova obitelji u kući, ali to ga nije spriječilo i dalje je navaljivao – priča nam naša sugovornica i dodaje kako mu pokušaj nije uspio te je uspješno otjeran s posjeda.

S obzirom na cijelu priču, upitali smo i u goričkoj policijskoj postaji jesu li imali kakvu sličnu dojavu ili prijavu slučaja na što su nam rekli da do sada nije bilo prijava. Te su i ovim putem apelirali sugrađane kako treba biti svjestan opasnosti koje vrebaju, pogotovo na starije sugrađane u vidu raznih prevaranata te da uvijek treba biti na oprezu i poduzeti moguće mjere predostrožnosti.

Naslovna fotografija ilustracija: Pexels/Nikita Nikitin

Ova objava Apel zabrinute mještanke Veleševca: ‘Predstavljao se kao prodavač i htio uči u kući da se naplati za 50 eura’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.