Prijava

Vaša prijava

U Osijek po prekid crnog niza: ‘Moramo vratiti identitet koji smo putem izgubili’

[]

Gotovo tri mjeseca prošla su od posljednje pobjede Gorice u prvenstvu, više od pet i pol godina prošlo je od prve i jedine pobjede Gorice u Osijeku, a pobjeda je u ovom trenutku potrebna kao malo vode u pustinji. Raspored je nemilosrdan, nakon dvije Rijeke i jednog Dinama slijedi novo teško gostovanje, no laganih utakmica u ovoj ligi ionako nema…

– Pripreme za utakmicu tek onako kako to ide i inače, ali situacija je takva kakva je, pod pritiskom smo loših rezultata. Međutim, siguran sam da ćemo u Osijeku pokazati u najmanju ruku dobar gard, a sve ćemo napraviti i da rezultat bude puno bolji nego do sad – kaže trener Dinko Jeličić, koji je po dolasku uživao u sjajnim rezultatima, a sad je s momčadi upao u neku vrstu crne rupe, iz koje se treba što prije izvući.

To će Gorica pokušati učiniti bez suspendiranog Ante Mateja Jurića, i dalje neće biti ni već dugo odustnih Ndockyta i Majstorovića, nema ni Nikole Vujnovića, a možda i još ponekog igrača.

– Da, bez Jurića smo, ponovno bez jednog važnog igrača, a imamo problema i s bolestima i virozama, što će također diktirati sastav za Osijek. Ali to je tako, borimo se s tim već dugo. Kompenziramo te nedostatke i u smislu taktike i u smislu kadra, pa ćemo i ovoga puta pokušati prilagoditi se situaciji u skladu s kadrom koji imamo na raspolaganju – ističe Jeličić.

Nije ni Osijek u idealnom trenutku, daleko od toga, pa sve govori da će se na Opus Areni povesti velika borba između dvije momčadi koje gotovo očajnički žele preokrenuti stvari.

– Možemo povući i neke paralele između nas i njih, budući da ni Osijek nije ušao u drugi dio sezone onako kako su željeli. I njima je ovo izrazito bitna utakmica za povratak u ritam koji su očekivali od početka, ali mi smo i u lošijoj situaciji s obzirom na naš niz. Moramo učiniti sve da zaustavimo taj niz, a u svemu tome očekujem jednu izrazito zahjevnu, naglašeno borbenu utakmicu s obje strane. Opet će detalji presuđivati, tko bude stabilniji, tko se bolje bude nosio s pritiskom kad se utakmica lomi, taj će i profitirati – vjeruje trener.

U četiri utakmice nastavka sezone Gorica je primila devet golova, od čega pet iz penala. Dva su pala nakon kornera, samo dva iz igre. Obrana više definitivno ne djeluje onako sigurno i stabilno kao jesenas, a to je osnovni preduvjet da se stvari vrate na svoje mjesto.

– Simptomatično je kako smo iz perioda u kojem nam je obrana bila nositelj stabilnost došli u fazu gdje je obrana počela slabije reagirati. Ne bih ja tu tražio nekakvu krivnju pojedinaca, obranu igra svih 11 igrača na terenu, svatko ima svoj zadatak, no bilo je pogrešaka, i to dosta. Puno komuniciramo u tom smjeru i igrači su toga svjesni, a sad je važno da kvalitetno reagiramo. Suština je ta stabilizaciju obrane, na tome je i glavni fokus, jer ako smo stabilni prema otraga, nešto se lakše dogodi i prema naprijed. Radimo na tome, ispravljamo detalje, moramo smanjiti te pogreške na najmanju moguću razinu – kazao je Jeličić i nastavio s onim što je, zapravo, i najvažnije u svemu:

– Mi se moramo vratiti onome što nas je krasilo u vrijeme kad su rezultati bili puno bolji. Stabilnost obrane, naglašeni timski rad, jako puno trke, s jako puno kontakt igre, gdje moramo izdominirati da bi sve drugo bilo moguće. Važno je vratiti taj identitet koji smo izgubili, time bi ublažili sve naše mane i vratili bismo se na pravi put. Remeteći faktori su takvi kakvi jesu, ali jedini način da izađemo iz krize je da mijenjamo sebe.

Pod sintagmom “mijenjati sebe” mislio je Jeličić i na promjene u sastavu, koje će se neizbježno događati.

– Moram mijenjati sastav sukladno kartonima i ozljedama, ali imamo dvije ili tri opcije koje nisu vezane uz to. Još ćemo sve izdefinirati, ali moramo imati opcije, jer u prethodnim utakmicama radili smo ono što generalno ne volim raditi. Tu pričam o promjenama sustava igre, jer u četiri kola igrali smo tri različita sustava. Nije igračima to lako, no sukladno mogućnostima, ali i protivnicima s kojima smo igrali, bili smo prisiljeni na to. Nije sve bilo loše, bilo je tu i dobrih stvari, ali sve je otišlo u krivo što se nas tiče. I taj pad treba zaustaviti – zaključio je trener.

U skladu sa svim najavama, evo i mogućeg sastava, s više od nekoliko zagrada…

Banić – Munksgaard (Đekić), Maloča, Krizmanić, Štiglec – Mrzljak, Pršir, Soldo (Kapulica) – Mitrović, Matavž (Ilečić), Rukavina (Fall)

Ova objava U Osijek po prekid crnog niza: ‘Moramo vratiti identitet koji smo putem izgubili’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.