Prijava

Vaša prijava

Nogomet su igrale seniorke Gorice i kadeti Kurilovca. Probajte pogoditi kako je to završilo…

[]

Nije rijetkost, a istovremeno je uvijek veliko zadovoljstvo, sresti Stefana Rajića, trenera nogometašica Gorice, u šetnji gradom. Takva je sudbina roditelja male djece, parkovi brzo i lako postanu centar svijeta, pa onda posljedično i poprišta za nogometne spike.

– Evo, treniramo, po novome smo na igralištu NK Meštrice. U Lukavcu više nismo mogli trenirati, budući da se čuva glavni teren, a u Gornjoj Lomnici imamo i rasvjetu, tako da možemo trenirati i u kasnijim terminima, što je najčešće i jedina opcija. Ekipa je ista kao i jesenas, minus Lucija Borovac, koja je odlučila da se više neće baviti nogometom – podnio je kratki izvještaj pokraj ljuljački trener Stefi.

Nego, jeste igrali koju utakmicu?, ide razgovor dalje.

– Evo, baš za vikend igramo prvu, i to dosta zanimljivu… – odgovara Rajić, pa nakon sekunde nimalo dramatične stanke otkriva protivnika:

– Igrat ćemo s kadetima Kurilovca!

Opa, to definitivno zvuči zanimljivo, nesvakidašnje… Cure i dečki, jedni protiv drugih, seniorke koje igraju najviši rang hrvatskog nogometa protiv kadeta kluba iz četvrtog ranga muškog nogometa. Što misliš, kako će to završiti?, pitamo dalje.

– Nemam pojma! I mene zanima, da vidim kolika je to razlika… Teško mi je i pretpostaviti kakav bi to mogao biti odnos snaga – slijegao je ramenima Rajić.

Nešto slično vjerojatno se zapitao svatko tko je pogledao barem jednu-dvije utakmice ženskog nogometa, uvijek je zanimljivo promišljati s kojom bi to razinom muškog nogometa bilo usporedivo. I svatko bi tu imao neko svoje viđenje ili prognozu, ali iz perspektive čovjeka koji je pogledao malo više od nekoliko utakmica ženskog nogometa, prvo je na pamet padala opcija po kojoj će dečki biti bolji za pet, šest golova…

I zato je bilo posebno zanimljivo čuti izvještaj nakon “krešenda” na terenu s umjetnom travom Gradskog stadiona.

– Izgubili smo 7-1 na kraju – javio se Stefan nakon prospavane noći, prepun dojmova iz jednog neobičnog nogometnog poslijepodneva.

– Ne mogu cure parirati nogometašima ovog uzrasta u fizičkom smislu. Ni blizu. Nisu cure bile loše, dapače, pokušavale su igrati, dolaziti do prilika kroz igru, ali kad bi došle prema naprijed, nije bilo šanse da se napravi višak. Dečki su prije svega puno brži, to je osnovna razlika. Dogodilo se u jednom trenutku da naša igračica na 30 metara od gola primi loptu potpuno sama, krene na gol, a obrambeni igrač je stigne na 20 metara od gola… Razlika u tom smislu je prevelika i zato nismo baš mogli dolaziti do šansi, ali dojam je nakon svega jako pozitivan.

Dapače, dojmovi su toliko pozitivni da će se sve ovo skupa i ponoviti sljedećeg vikenda!

– Da, dečki su odmah nakon utakmice komentirali da im je ovo puno bolje od većine njihovih utakmica, koje inače igraju u pripremama. Ipak cure igraju nešto organiziraniji nogomet, igra se ljepše, čišće… Njihov trener je moj brat Marko, pa smo se lako dogovorili za još jednu utakmicu. Očekujem sličnu utakmicu, jer ipak su to dečki od 17 godina, u tim godinama mnogi igraju i seniorski nogomet, ali nama će takve utakmice jako dobro dođu. Uostalom, pričali su nam iz Osijeka da su njihove cure, znači višestruke prvakinje države, igrale protiv pionira Osijeka i gubile po 4-0 ili 5-0. Možda bi i mi trebali probati s pionirima, tu bi imali nešto više šanse – priča Stefi.

Nismo smjeli zaboraviti ni glavnu junakinju ove priče, djevojku koja je potpisala taj jedini pogodak u rezultatski teškom porazu.

– Zabila je Lotta Rendulić, i to je zabila najljepši gol na utakmici! Opalila je sa skoro 30 metara, golman nije imao šanse – ponosno govori trener Rajić i dodaje:

– Kad smo već kod golova, za njih je tri komada zabio Luka Klafurić, najmlađi Deanov sin, koji je jesenas igrao seniorski nogomet za Kralj Tomislav. To vam sve govori o razlici gledajući taj fizički aspekt.

Igrat će Goričanke i protiv nogometašica, točnije protiv Dinama, zatim opet s kadetima Kurilovca, i na kraju sa Sesvetskim Kraljevcem. A između toga smjestit će se niz treninga, koje vodi sve jači tim. Stožeru se priključio Nino Košković, jako dobro poznato ime u velikogoričkim nogometnim krugovima, bit će u ulozi pomoćnog trenera i analitičara, dok će ulogu kondicijskog trenera preuzeti – stranac! Kroz studentski program Erasmus,naime, u klub je došao 23-godišnji Slovenac Jan Karpljuk, koji će biti dio trenerskog tima do kraja sezone.

Ova objava Nogomet su igrale seniorke Gorice i kadeti Kurilovca. Probajte pogoditi kako je to završilo… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.