Prijava

Vaša prijava

Ove godine na zagrebačkim cestama poginulo pet osoba, policija kreće u pojačane kontrole

[]

Od početka godine pa sve do sada, pet je osoba poginulo u prometnim nesrećama, izvijestila je PU zagrebačka. S obzirom da je broj za jednu smrtno stradalu osobu veći u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali i u cilju povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa u narednom će razdoblju provoditi intenzivnije mjere koje će biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja.

Kao najčešći uzrok prometnih nesreća s poginulim osobama, iz PU zagrebačke navode neprilagođenu brzinu, nepropisno skretanje, pretjecanje, kao i nepropisno kretanje vozila kolnikom i ostale greške pješaka.

– Nerijetko se veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi, a također i još uvijek nedovoljno istražen utjecaj korištenja mobitela i drugih uređaja od strane vozača na uzrok prometne nesreće. Za posljedice sudionika u najvećoj mjeri je uzrok nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige – dodaju iz policije.

Uz pojačanu kontrolu ‘četiri ubojice u prometu’, alkohol, brzinu, mobitel i pojas, policija će provoditi i represivno postupanje prema vozačima motocikla, mopeda, bicikla i osobnih prijevoznih sredstava, kao i na sve druge prekršaje u cestovnom prometu.

– Svim planiranim aktivnostima težimo ka podizanju prometne kulture koja rizike u prometu svodi na minimum – ističu.

Ova objava Ove godine na zagrebačkim cestama poginulo pet osoba, policija kreće u pojačane kontrole se prvi puta pojavila na cityportal.hr.