Prijava

Vaša prijava

‘Progledaj srcem’: I duhovna glazba rasprodaje Arene, prva ‘planula’ i prije objave izvođača!

[]

Festival glazbe, zajedništva i molitve, ‘Progledaj srcem’ obilježava deset godina postojanja, a organizatori najavljuju kako je zbog velikog interesa publike dodan još jedan termin. Nakon što je Arena Zagreb rasprodana za najavljeni spektakl duhovne glazbe koji će se održati 25. svibnja, dodan je još jedan termin – petak 24. svibnja, objavili su s Laudato TV-a.

– Dvorana je rasprodana i prije najave programa, a sada objavljujemo detaljan popis izvođača i vrijeme događanja u oba dana. U petak, 24. svibnja, program započinje duhovnom obnovom u 18 sati, koju će voditi vlč. Dražen Radigović i Božja slava band. U 19 sati u programu su p. Sebastian Šujević i Alan Hržica, a slavljenje je na rasporedu u 20 sati. U subotu, 25. svibnja, program započinje također duhovnom obnovom u 18 sati, koju će toga dana će voditi don Damir Stojić i Božja pobjeda, a u 19 sati p. Sebastian Šujević i Alan Hržica. Slavljenje je na rasporedu također u 20 sati – otkrivaju organizatori.

Sve je počelo 2014. godine s koncertom podrške pokretanju Laudato TV-a. Projekt se širio iz jedne dvorane u iduću veću dvoranu, održan je povijesni događaj na stadionu pred više od 50 tisuća ljudi, organiziran je cjelodnevni molitveni dan koji je nakon dva desetljeća bio prva velika duhovna obnova u Hrvatskoj.

-Vjerovali smo u suvremenu duhovnu glazbu, vjerovali smo među prvima da joj treba dati prostora. I nekako je zbog toga glazba pomogla nama da postavimo televiziju na noge, a mi smo pomogli da duhovna scena uđe u eter, da se razvija i širi. Upravo to je omogućilo da se ‘Progledaj srcem’ nastavi održavati. Uvijek svjež, s novim pjesmama, novim autorima, novim izvođačima. A posljednjih godina i zrelijim duhovnim programom. Uvijek smo produkcijski nastojali ponuditi najbolje i okupiti najbolje suradnike na tržištu. I putem smo postali prijatelji. Tako će biti i dalje, jer vjerujemo da Gospodin zaslužuje najbolje. Kada se okrenem unazad, zaista vidim da je On sve vodio – osvrnula se na deset godina organizacije ‘Progledaj srcem’ izvršna producentica projekta, Ksenija Abramović.

Foto: Arena Zagreb 2023./”Progledaj srcem: Neka vatra siđe”

U ovogodišnjem dvodnevnom slavljenju sudjeluje većina izvođača s ranijih događaja, fra Marin Karačić, sestre Palić, Amorose, Matej Galić, fra Ivan Matić, Božja slava band, Vanessa Mioč, Ivana i Marija Husar, Rafael Dropulić Rafo, Stijepo Gleđ Markos i Zvonimir Kalić. Molitvu u slavljenju predvodi don Mijo Grozdanić, dok slavljeničkim bendom ravna Goran Kovačić.

– Presretni smo zbog velikog interesa. Ljudi željni mira, radosti i ljubavi iščekuju ovaj događaj od jednog ‘Progledaj srcem’ do drugog iduće godine. Uvijek donosimo nešto novo, pa vjerujem da su dva dana ‘Progledaj srcem’ najbolji način kako obilježiti slavljeničkih deset godina – poručuje Abramović.

Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim i galerijama Laudato. Za osobe s invaliditetom i djecu mlađu od 7 godina koja sjede u krilu roditelja ulaznice su besplatne.

 

Naslovna fotografija: Duhovno-glazbeni spektakl “Progledaj srcem: Neka vatra siđe” 2023. g/ Josip Regovic/PIXSELL

Ova objava ‘Progledaj srcem’: I duhovna glazba rasprodaje Arene, prva ‘planula’ i prije objave izvođača! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.