Prijava

Vaša prijava

Hit izložba: U svijetu legendarnih ‘legića’ i tate nasljeđuju kockice od djece

[]

Srednjovjekovni dvorci i sela, piratski brodovi, razni roboti i herojski likovi, retro vozila, ali i ona ‘svemirska’, neizostavne Harry Potter scene, sveukupno oko tridesetak čudesnih kreacija dočekalo vas je i ove godine na izložbi modela od LEGO kockica koju u naš grad drugu godinu zaredom dovodi udruga Kockice. Posjetitelja, i to svih dobi, nije manjkalo ni ove godine u Galeriji Trumbetaš, a organizatori nam otkrivaju kako je odaziv publike čak i veći od prošlogodišnje koju je posjetilo više od dvije tisuće ljudi.

Foto: Izložba kreacija od popularnih ‘legića’ u organizaciji udruge Kockice i ove je godine oduševila posjetitelje/G.Kiš, Cityportal.hr

Za najmlađe je bila organizirana i igraonica, brojni su okušali sreću i na prigodnoj tomboli, a kako je ulaz i ove godine bio slobodan nemali broj posjetitelja je ostavio i koji euro u vidu donacije za rad  udruge ljubitelja LEGO kockica u Hrvatskoj. Članstvo im je, kažu, u stalnom porastu, a okupljaju sve dobne skupine, a što ih je odvelo u svijet ovog hobija otkrili su nam najmlađi i najstariji član udruge Kockice.

Foto: Goran se na izložbi predstavio sjajnim prikazom srednjovjekovnog sela/G.Kiš, Cityportal.hr

Zagrepčanin Goran ima 50 godina, član je udruge zadnjih pet godina i aktivno sudjeluje na svim izložbama. U našem se gradu predstavio s vrlo detaljnim prikazom srednjovjekovnog sela.

– Od malih nogu sam volio tematiku tog doba, Robin Hood mi je bio omiljeni junak filmova i stripova i sve je nekako krenulo od njega. A s legićima je sve krenulo kad mi je dijete s kockica prešlo na video igrice, ja sam se počeo baviti izradom raznih Lego kreacija, a njemu sam prepustio svoj joystick! Nadam se kako će se i on jednog dana vratiti legićima, jer sad sam već stvorio prilično veliku kolekciju i puno toga bih želio izgraditi. I te kockice su samo igračke sve do trenutka kad postanu istinska hobistička strast – otkrio nam je Goran iz Zagreba.

Foto: Jedan od detalja Goranovog srednjovjekovnog sela/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Gabriel nam je otkrio kako mu je hobi odredio i odabir srednje škole/G.Kiš, Cityportal.hr

16-godišnji Gabriel Fuček iz Zagreba, učenik je srednje Elektrotehničke škole iz Zagreba, a u udrugu Kockice se učlanio prije godinu dana, pa se goričkoj publici predstavio prvi put.

– Odmalena mi se to svidjelo, slažem  legiće od svoje treće godine života i to mi je obilježilo čitavo djetinjstvo. Posebno mi se sviđa taj aspekt kreativnosti i sloboda da s dijelovima mogu napraviti što hoću, neki svoj vlastiti model. Kao malog me fascinirala tema Lego Factory sa specifičnim sistemom, koji se sad više ne koristi, a super je jednostavan i lakši od klasičnih Lego kockica, pa uglavnom slažem razne likove, ali i neka vozila, dodatnu opremu – ispričao nam je Gabriel i otkrio kako ga je upravo njegov hobi doveo i do izbora srednje škole!

– Još ne znam čime bi se točno želio baviti u životu, ali svakako bi trebalo imati veze sa sklapanjem mehanizama – kaže.

Foto: Gabriel Fuček prvi put je izložio svoje Lego kreacije u Velikoj Gorici/G.Kiš, Cityportal.hr

Iz udruge Kockice za kraj su nam otkrili i kako će dati sve od sebe da treća izložba njihovih fantastičnih modela bude još bolja.

– I na ovoj izložbi smo imali puno novih izlagača, odazivom smo prezadovoljni i svakako se nadamo kako se vidimo i iduće godine, a želja nam je da to bude u nešto većem prostoru kako bismo mogli izložiti što više naših kreacija, i privukli još više posjetitelja – rekla nam je Lucija Palac iz udruge.

Foto: Udruga Kockice predstavila je 30 Lego kreacija svojih članova/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Izložba kreacija od popularnih ‘legića’ u organizaciji udruge Kockice i ove je godine oduševila posjetitelje/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Brojni su sudjelovali i u tomboli Udruge Kockice/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: U sklopu izložbe i ove se godine našao veliki prodajni štand/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Izložba kreacija od Lego kockica u Galeriji Trumbetaš održana je u sklopu Tjedna bajki/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Udruga Kockice ponovo je oduševila Veliku Goricu izložbom vlastitih kreacija od LEGO kockica/G.Kiš, Cityportal.hr

 

Ova objava Hit izložba: U svijetu legendarnih ‘legića’ i tate nasljeđuju kockice od djece se prvi puta pojavila na cityportal.hr.