Prijava

Vaša prijava

S Udarnikom je sve OK! Treća pobjeda u nizu kao najava “bitke za županiju”…

[]

Puno je promjena donijela zima, u prvom redu kroz odlaske četiri igračice i trenera Darija Zrnića, puno je i zabrinutosti zavladalo po pitanju sudbine najboljeg ženskog rukometnog kluba u gradu, ali Udarnik je, hvala na pitanju, jako dobro! Odlično, štoviše, jer prvi koraci Martine Vugrinović u ulozi trenerice prve ekipe govore da Gospođa Udarnik u rukama ima ekipu koja zna i može…

Udarnik je, naime, u subotu poslijepodne bio na moru. Gostovale su djevojke kod Umaga, odigrale još jednu sjajnu utakmicu i upisale novu uvjerljivu pobjedu. Treću zaredom, treću na otvaranju nastavka sezone. Među pobjede možemo svrstati i onaj jedini poraz, u Kupu od prvoligaša Koke, jer i u ogledu s protivnikom iz najvišeg ranga Martina i njezine cure pokazale su puno toga dobroga.

Da će sve biti OK s Udarnikom, dalo se naslutiti već na otvaranju proljeća, kad je jedna nova i izmijenjena ekipa gostovala u Svetoj Nedelji i dobila utakmicu 17 razlike. Ali dobro, Sloga je na samom dnu, bez ijednog boda… A onda, u prvoj domaćoj utakmici, protiv Jamnice je sve skupa otišlo u još višu dimenziju. Konačnih plus 24 (?!) stiglo je kao potvrda da je Udarnik daleko od društva s dna tablice.

U tu skupinu spada i Umag, koji je na samo tri boda, što će reći kako je neosporna činjenica da je Udarnik imao jako dobar ždrijeb na početku proljeća. Uzele su sve što se moglo uzeti, privremeno skočile na drugo mjesto i spremne dočekuju Ivanić u županijskom derbiju u sljedećem kolu. A to je biti pravi test mogućnosti. Ivanić je u borbi za vrh, s jednako bodova i utakmicom manje od Udarnika, pa nije nerealno reći da će doći u Veliku Goricu u statusu blagog favorita.

Naravno, ne mora to ništa značiti, ne bi bilo prvi put da Udarnik borbenošću preskoči i neke eventualne vlastite limite, a pogotovo sad, kad su se cure razigrale… U Umagu je devet komada zabila Magdalena Jurić, osam puta pogađala je Iva Žerdin, a pet golova zabila je Diana Vincek. Nije bilo Bernarde Mostarlić, ali nije bilo važno.

Dva nova boda su u džepu, Ivanić je na putu.

Ova objava S Udarnikom je sve OK! Treća pobjeda u nizu kao najava “bitke za županiju”… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.