Prijava

Vaša prijava

Najnoviji trendovi u dizajnu kuhinja za 2024. godinu

[]

Dizajn kuhinje treba biti u skladu s ostatkom interijera. Pritom, naglasak stavljamo na ravnotežu između funkcionalnosti i estetike. Uostalom, kuhinja s blagovaonicom je srce svakog doma gdje se pripremaju ukusna jela, odvijaju jutarnji razgovori i obiteljske priče prepričavaju generacijama. Ako planirate preurediti vašu kuhinju, no ne znate odakle biste počeli, ne brinite. U nastavku koji slijedi donosimo vam nekoliko najnovijih trendova u dizajniranju kuhinja koji će biti „in” u 2024. godini. Inspiraciju potražite na online trgovini Namještaj Mima.

Novi trendovi u kuhinji su prije svega udobnost

Ne kaže se bez razloga da je kuhinja produžetak dnevnog boravka. Zato u ovoj prostoriji boravak treba biti udoban, a ona maksimalno funkcionalna. Stoga u uređenju kuhinje ove godine ponovno dominira drvo koje vizualno „zagrijava” interijer. Možete ga koristiti kao radnu ploču, kao fronte ormarića ili kao zidnu podlogu između donjih i gornjih kuhinjskih ormarića.

U kuhinje prilagođene vašem domu treba pažljivo planirati i postaviti pećnicu, mikrovalnu pećnicu, hladnjak i druge kuhinjske uređaje, inače nećete dobiti funkcionalan niti praktičan prostor koji uspješno odgovara na vaše potrebe i želje. Osim osnovnih uređaja razmislite i o praktičnim dodatcima koji su također oku ugodni. To mogu biti „lebdeće” police sa začinima, biljke ili neki drugi ukrasi koji neminovno doprinose toplijoj atmosferi.

Promjene u dizajnu kuhinje

Prije nego što prijeđemo na boje kuhinje koje će biti popularne ove godine, pogledajmo najnovije trendove u dizajnu interijera. Moderna kuhinja danas podrazumijeva jake naglaske, izražajne teksture i uzorke, zanimljive fronte ormarića te nova, pametna rješenja. Neki kuhinjski trendovi iz 2023. će se nastaviti poput čistog i minimalističkog dizajna bez nereda. No i dalje možete očekivati da će prirodne boje i elementi poput kamena, mramora i drva stvoriti ugodnu atmosferu.

Tople ili hladne nijanse?

Odabir prave boje za vašu kuhinju ključna je odluka koja može značajno utjecati na cjelokupni izgled i dojam prostorije. Kuhinjski trendovi ove se godine kreću prema živim bojama koje neminovno unose energiju i život u srce doma. Od tamnoplave i zelene, preko boje drveta pa sve do antracit, krem i uvijek moderne bijele, trendovi u 2024. stavljaju vam puno toga na raspolaganje.

Izražajni crni dodatci, umivaonik od granita, stolice boje fuksije i moderne pločice s uzorkom iznad radne plohe samo su neki od prijedloga kojim možete obogatiti vašu blok kuhinju visokog sjaja. Bitno je da se boje međusobno slažu. Slobodno kombinirajte dvije pa čak i tri nijanse; vaša omiljena prostorija u domu i dalje može izgledati estetski dopadljivo.

Najmoderniji kuhinjski namještaj

Nove kuhinje nisu samo klasični bijeli, krem ili ugradbeni ormarići boje drveta. Na raspolaganju su vam fronte različitih nijansi. Savršeno se kombiniraju s prirodnim materijalima kao što su kamen, drvo i keramika.

Jedno od najzanimljivijih rješenja koje se pojavljuje u modernom dizajnu interijera je „skrivanje” ormarića u zid. Zahvaljujući tome možete dobiti jednoličan, vizualno koherentan prostor u koji će se zaljubiti svi oni koji preferiraju minimalistička rješenja. Namještaj će u tom slučaju izgledati poput glatkog zida. Alternativa ovom rješenju su ormarići bez vidljivih ručki koje već neko vrijeme možemo primijetiti u modernim uređenjima domova.

Ova objava Najnoviji trendovi u dizajnu kuhinja za 2024. godinu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.