Prijava

Vaša prijava

Mobilni vodič ‘Touropolje’ nudi jedinstven doživljaj ljepota i znamenitosti našeg kraja

[]

Turistima, ali i građanima koji žele upoznati velikogorički kraj, kroz njegove ljepote i znamenitosti, sada je na raspolaganju mobilni turistički vodič Touropolje.com. Kroz nju, posjetitelji imaju pristup obilasku 24 lokaliteta s bogatom kulturno i povijesnom baštinom te 10 intrigantnih priča koje oživljavaju duh turopoljskog kraja. Službeno predstavljanje aplikacije bilo je danas u Centru za posjetitelje Velika Gorica

– Aplikacija koja će omogućiti posjetiteljima da lakše istražuju i upoznaju ljepote Velike Gorice i okolice kroz virtualne šetnje i priče o povijesti, obrtništvu, tradiciji i lokalnim znamenitostima. Često puta sam naglašavao da imamo puno jaču i ljepšu povijest nego što smo je uspjeli do sada prezentirati, a ovo smatram jednim velikim iskorakom. – istaknuo je prilikom promocije aplikacije gradonačelnik Krešimir Ačkar te zahvalio svima koji su sudjelovali u njenom kreiranju.

27.02.2024. – Predstavljanje osobnog turističkog vodiča Touropolje.com – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Izazov s kojim se individualni posjetitelji susreću pri turističkim obilascima lokaliteta jest da su mnoge od zanimljivih građevina, prije svega sakralni objekti, zatvoreni te je mogućnost njihova razgledavanja moguća samo uz prethodnu najavu. No, sada kroz aplikaciju možete u virtualnu šetnju upravo tih drvenih kapela i crkava jer je napravljeno 360 panoramsko snimanje ukupno 15 takvih objekata.

– Touropolje.com nije samo alat za turističko istraživanje, to je naša vizija transformacije na koje sve načine posjetiteljima možemo produbiti doživljavaj Zagrebačke županiju. Ova aplikacija nije samo korak naprijed, već je presjek prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, spoj tradicije i tehnologije koji čini našu regiju neodoljivom svima koji ju posjete. Turistička zajednica Zagrebačke županije zna da biti u korak s vremenom znači razmišljati ne samo o našim posjetiteljima danas, već i potrebama naših posjetitelja sutra. Svih onih mlađih, budućih generacija koje uvijek traže drugačije. Ova inovacija ne samo da otvara vrata turopoljskoj baštini, već stvara mostove između povijesti i suvremenosti – naglasila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.


Ono što je svakako posebnost ovog osobnog turističkog vodiča je i njegova višejezičnost. Naime, on podržava čak 67 jezika zahvaljujući najnovijoj tehnologiji umjetne inteligencije.

– Digitalni turistički vodič, koji smo danas predstavili, omogućuje našim posjetiteljima i sugrađanima da u korak s imperativima današnjice: digitalno održivo i zeleno, na najbrži i najbolji način doznaju kroz priču, sliku ili video sve što o ovom prekrasnom mirnom i zelenom kraju treba znati. Uz virtualne šetnje tu su i priče iz naše povijesti, kao ona o poznatom turopoljskom zetu Šenoi i njegovoj supruzi Slavi ili o simbolima naše baštine – podgutnici i poculici. Na promociji vodiča radit ćemo kroz cijelu godinu, on će se nadograđivati i nadopunjavati – dodala je Maja Toth, direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice.

Projekt je financiran kroz Javni natječaj Hrvatske turističke zajednice za financiranje projekata iz Fonda za turistički nerazvijena područja i kontinent. Projekt je nastao u suradnji Turističke zajednice grada Velike Gorice i Studija Eunoia d.o.o.

27.02.2024. – Predstavljanje osobnog turističkog vodiča Touropolje.com – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ova objava Mobilni vodič ‘Touropolje’ nudi jedinstven doživljaj ljepota i znamenitosti našeg kraja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.