Prijava

Vaša prijava

Vani je Reporter! Baka Turopolja, kipar s igrališta, sve tajne kampa i ljubav koja ne prestaje…

[]

S posljednjim danom produžene veljače iz tiskare je stigao novi broj Vašeg omiljenog lokalnog mjesečnika. Reporter se ovog četvrtka ukazao u svom 434. izdanju, s novim pričama, temama, izvještajima, intervjuima i reportažama…

Na gradskim stranicama možete tako doznati po čemu je Velika Gorica posebna kad je riječ o državnoj imovini, a obradili smo i temu promjene prijevoznika i odlaska ZET-a iz garaže u središtu grada, kao i sve važno vezano uz fašnik i sve ostale događaje koji su ostali iza nas.

Donosimo i ljubavnu priču Vlade i Dragice Ivaci, para iz Jelačićeve ulice, koja je počela kad su oboje imali – pet godina. I traje do danas, cijelih 70 godina poslije… Tu je i veliki intervju sa Stjepanom Kožićem, najdugovječnijim županom u Hrvatskoj, kao i razgovor s prvim čovjekom VG Čistoće Ivanom Rakom. Posjetili smo i tek oformljenu kazališnu skupinu u Kravarskom, malo navratili i do škole u Pokupskom, pa se nešto duže zadržali u Turopolju.

U tom naselju već više od 101 godine stanuje najstarija Turopoljka Marica Požgaj, koja je živjela u četiri države i dočekala čak i prapraunuke. A putem je skupila i toliko životnog iskustva da se isplatilo otići joj u goste i doznati nešto više o životu u dvadesetim, tridesetim, četrdesetim, ali i svim ostalim godinama prošlog stoljeća.

Predstavljamo i velikogoričku glumicu Karmen Sunčanu Lovrić, koja je u novu godinu ušla s dva nastupa u svome gradu, pri čemu je jedan posebno značajan i njoj osobito drag.

Bili smo i na promociji monografije posvećene sportu u Zagrebačkoj županiji, doznali kolike su razlike između samoborskog i velikogoričkog sporta, a na sportskim stranicama posvećenima samo našem kraju nalaze se prave poslastice… Prvo, priča o kapetanu Udarnika Stjepanu Završkom, koji nakon treninga juri u kiparski atelje, pa onda i veliki razgovor s Markom Stepanićem, našim sugrađaninom koji je jedan od ključnih ljudi u projektu gradnje kampa HNS-a u našem gradu, a na kraju se dotičemo i košarke, rukometa…

Ukratko, kao i obično, za svakoga po nešto.

Ova objava Vani je Reporter! Baka Turopolja, kipar s igrališta, sve tajne kampa i ljubav koja ne prestaje… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.