Prijava

Vaša prijava

Gorički ‘plavci’ ovog tjedna dana imali pune ruke posla s kradljivcima, čak i na groblju!

[]

Ukupno 37 događaja evidentirano je u proteklih tjedan dana na području Policijske postaje Velika Gorica, bilo je nešto manje prometnih nesreća, sveukupno pet, te dva prekršaja zbog neovlaštenog posjedovanja droge. Najviše posla gorički su ‘plavci’ imali s kradljivcima. Jedan je sugrađanin tako prijavio krađu brončane vaze visine 30 centimetara s grobnice na Gradskom groblju, a šteta je procijenjena na 300 eura, izvijestila je gorička policija na redovitoj konferenciji za medije. Spar, Müller i Studenac također su se našli na meti lopova, ali svi do jednog su i uhvaćeni.

– Prva je na meti lopova bila poslovnica Spara u Ulici Matice hrvatske i to u petak, 22. veljače. Tada nepoznati počinitelj ukrao je iz trgovine razne artikle u vrijednosti od oko 400 eura. Počinitelj je ubrzo utvrđen i priveden, a riječ je o 28-godišnjaku s područja Zagreba – izvijestila je gorička policija.

Foto: Policija Velika Gorica/G.Kiš, cityportal.hr

Druga je krađa dogodila se u velikoj trgovini Müllera u Dobrilinoj ulici u srijedu, 28.veljače.

– Djelatnici trgovine su prijavili krađu artikala nakon što su uočili počinitelja. Brzom intervencijom policije maloljetni kradljivac je uhvaćen u neposrednoj blizini trgovine i kod njega su pronađeni ukradeni parfemi. Priveden je u policiju, parfemi su mu oduzeti i vraćeni trgovini, a protiv njega je podneseno posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rečeno je na konferenciji za medije.

A zadnjeg dana veljače, u četvrtak u večernjim satima, treća krađa se dogodila u trgovini Studenac u Ulici Andrije Kačića Miošića.

41-godišnja Velikogoričanka ušla je u trgovinu i iskoristila odsutnost djelatnice koja je slagala robu, te je iz blagajne ukrala oko 200-tinjak eura i dala se u bijeg. Međutim, djelatnica je primijetila da se nešto događa i krenula za njom. Tu se još uključio i kupac koji je upravo ulazio u trgovinu, a koji ju je zadržao kradljivicu do dolaska policije – izvijestila je gorička policija.

Dodaju kako će tijekom dana biti provedeno i kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će novac biti vraćen, a protiv kradljivice će biti podnesena kaznena prijava.

 

Ova objava Gorički ‘plavci’ ovog tjedna dana imali pune ruke posla s kradljivcima, čak i na groblju! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Nacionalni ispiti