Prijava

Vaša prijava

Ozljeda i pobjeda u Kaštelima: ‘Znali smo da će biti teško, na malo koševa…’

[]

Cijeli pola sata trebalo je košarkašima Gorice da slome otpor žilavog domaćina na još jednom gostovanju u sklopu svog pohoda na Final Four drugog ranga hrvatske košarke. Mirona Češkića i njegove dečke put je ovoga puta odveo u Dalmaciju, u goste Kaštelima, gdje je čekala neugodna Ribola Kaštela. Tek krajem treće četvrtine Gorica se uspjela odvojiti i tu prednost sačuvati do kraja za 15. pobjedu ove sezone.

Krenula je utakmica u neobičnom ritmu, u kojem su se obje momčadi izmijenjivale u vodstvu. Serije koševa padale su na jednoj, a zatim i na drugoj strani, a to se nastavilo i nakon prvih deset minuta. Početkom druge dionice Kaštelani su imali i sedam koševa viška, da bi Gorica nanizala 13 koševa i došla do plus šest, a poluvrijeme je završilo samo jednim košem prednosti za goste iz Turopolja.

Tek sredinom treće četvrtine stvari su počele dolaziti na svoje mjesto, budući da su u završnici ovog dijela igre Goričani kreirali seriju 10-0, a Ante Mašić u zadnjem napadu postavio rekordnih devet koševa razlike. Uspjeli su domaći košarkaši prići na dva koša zaostatka, i to tricom bivšeg reprezentativca Ante Delaša, ali sve je riješila trica na drugoj strani. Martin Klepo je 80 sekundi prije kraja pogodio za 67-59, nakon čega je sve bilo gotovo.

Goricu je do nove pobjede predvodio Kristijan Šutalo, koji je nakrcao domaći s 23 poena, a usput i “orobio” Kaštelane, jer na kraju je skupio i pet ukradenih lopti. Na dvoznamenkastom učinku završili su i Klepo (13), Gunjin (11) i Porobić (10), ali svi su morali dobro potegnuti da bi se došlo do ove, teško izborene pobjede.

– I očekivali smo tešku i neizvjesnu utakmicu, s malim brojem poena. U prvom dijelu imali smo problem sa skokom u obrani i ekipa Ribole nam je iz drugog ili trećeg napada postizala poene. U drugom dijelu popravili smo skok i smanjili pogreške u napadu. Ozljeda Jure Gunjine nam je dodatno skratila rotaciju, ali unatoč tome uspjeli smo doći do vrijedne pobjede. Čestitam mojim dečkima na trudu i zalaganju, a ekipi Ribole čestitam na odličnoj utakmici i želim im sreću u nastavku prvenstva – rekao je trener Češkić, a razigrani Kristijan Šutalo je dodao:

– Uspjeli smo uzeti dva boda na jako teškom gostovanju. Iznimno teška i tvrda utakmica, u kojoj smo u prvom poluvremenu protivniku dopustili previše skokova u napadu i imali smo previše izgubljenih lopti. Trener nas je uvjerio da ćemo, ako se popravimo ta dva segmenta igre, odvući utakmicu u našu korist. Unatoč ozljedi Gunjine, uspjeli smo s osmjehom na licu izaći s terena. Čestitke Kaštelima na dobrom otporu i sretno im u borbi za playoff, a mi se okrećemo utakmici sa Stojom, da im uzvratimo za poraz u Puli.

Gorica tako i dalje čvrsto drži treće mjesto na tablici, s omjerom od 15 pobjeda i šest poraza, a put do 16. pobjede tražit će u subotu od 15 sati u Gradskoj sportskoj dvorani.

Ova objava Ozljeda i pobjeda u Kaštelima: ‘Znali smo da će biti teško, na malo koševa…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.