Prijava

Vaša prijava

Obilazak radova: Asfaltirane ulice na Plesu, u Lukavcu i Krušaku, vrijednost radova 320 tisuća eura

[]

Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je novouređene ulice u gradu, te u Lukavcu i Krušaku. Na Plesu je tako asfaltirana Čužićeva ulica, u dužini 200 metara, a ugovorna vrijednost radova je 29.137,19 eura.

– Ulica je dobila kompletno novi asfalt, na dijelu od Pleške do Ulice Šandora Breščenskog, što je bio važan projekt naše četvrti. Tu se napravilo par novih kuća i doselilo je nekoliko novih obitelji, pa smo u dogovoru s gradonačelnikom i gradskom upravom omogućili da imaju što bolje uvjete za život. Htjeli bi naglasiti kako smo prije par godina probili ovaj dio ulice, koja je 45 godina čekala svoj legalni pristup, ljudi su do svojih domova morali prelaziti preko privatnih posjeda, tako da smo i njima omogućili da mogu doći normalno do svojih kuća. Prema najavama gradske uprave i pročelnika Katulića uskoro ćemo i taj dio asfaltirati. U ime svih stanara i gradske četvrti zahvaljujemo se gradonačelniku –  rekao je Slavko Perković, predsjednik Gradske četvrti Pleso.

Foto: Gradonačelnik Ačkar u obilasku novouređene Čužićeve ulice/P.Škrinjarić, Cityportal.hr

Foto: Novi asfalt u Čužićevoj ulici na Plesu/Petra Škrinjarić, Cityportal.hr

U Lukavcu je asfaltiran Odvojak Lužec u ukupnoj dužini od 730 metara, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 89.364,33 eura. U sklopu ovih radova obavljeno je i čišćenje odvodnih jaraka, orezivanje grmlja, živice i šiblja, te vertikalna signalizacija.

– Nakon dugo godina je ovdje povučen asfalt, a općenito puno se u zadnje dvije i pol godine napravilo. Zadovoljni smo, ali mogli bi još neke stvari odraditi, komunikacija s Gradom je uvijek dobra – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Ivica Marčec.

Foto: Novouređeni Odvojak Lužec u Lukavcu/P.Škrinjarić, Cityportal.hr

Foto: Gradonačelnik Ačkar u obilasku završenih radova u Lukavcu/P.Škrinjarić, Cityportal.hr

Asfaltirana je i glavna ulica u Krušaku, kao i njen desni odvojak, ukupne dužine 600 metara, a ugovorena vrijednost radova je 100.884,98 eura.

– Na Plesu i u Lukavcu su navedene ulice prvi put asfaltirane, a ovdje u Krušaku smo odgovorili na potrebe Mjesnog odbora i stanovnika, jer je bilo neophodno preasfaltirati ulicu. Time je podignuta kvaliteta života na svim tim lokacijama, nastavit ćemo intenzivno raditi na rješavanju neasfaltiranih ulica. Vrijednost danas obiđenih radova je 320 tisuća eura, a u planu nam je do kraja mandata riješiti većinu ulica koje su bez asfalta – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar

Možete si zamisliti kolika je bila prašina ljeti, a zimi blato do koljena, sad smo zadovoljni što je ovo konačno napravljeno, i nadam se da ćemo dalje surađivati u poboljšanju kvalitete života – rekao je Ivan Kotrman, koji u Krušaku živi zadnjih pet godina.

Foto: U Krušaku je obnovljen asfalt na glavnoj ulici/P.Škrinjarić, Cityportal.hr

Ova objava Obilazak radova: Asfaltirane ulice na Plesu, u Lukavcu i Krušaku, vrijednost radova 320 tisuća eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.