Prijava

Vaša prijava

Tradicija pripreme domaćih proizvoda čuva se kroz manifestaciju Posavske kobasijade u Veleševcu

[]

KUD Veleševec u subotu 9. ožujka organizira tradicionalnu Posavsku kobasijadu. Ove godine ova gastro manifestacija broji svoje 14. izdanje, a kako ističu organizatori njome se čuva tradicija pripreme domaćih proizvoda. Da je manifestacija pun pogodak dokazuje i lanjska brojka od 110 prijavljenih uzoraka, a i ove godine žiri će izabrati i nagraditi najbolje kobasice, špek, šunku, salamu, gibanicu, rakiju te bijelo i crno vino.

– Pozivamo sve koji imaju vlastite domaće proizvode u bilo kojoj od navedenih kategorija da se prijave i natječu. Proizvodi će se zaprimati u društvenom domu u subotu od 14 do 16 sati. U tom periodu svi možete donijeti i evidentirati svoje proizvode za natjecanje, prilikom čega ćete dobiti natjecateljski broj za pojedinu kategoriju – ističu iz KUD-a Veleševec.

Službeni program počinje u 19 sati, a pozivaju sve ostale da se pridruže dobroj zabavi, degustaciji natjecateljskih proizvoda, graha s kobasicama, a nakon nastupa  članova KUD-a Veleševec i proglašenja pobjednika zabavljat će vas grupa ‘Ti i ja’.

 

Ova objava Tradicija pripreme domaćih proizvoda čuva se kroz manifestaciju Posavske kobasijade u Veleševcu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.