Prijava

Vaša prijava

Najčitači Gradske knjižnice: Jakob Majurec ima tek tri godine, ali čita kao veliki!

[]

U slavljeničkom tjednu Gradske knjižnice Velika Gorica, ususret njihovog rođendana 8. ožujka, dodijeljene su i nagrade Najčitačima sa svih odjela knjižnice. Među najrevnijim čitačima Dječjeg odjela našao se i Jakob Majurec, koji ima samo tri godine, ali, kako kažu iz knjižnice – čita kao velik!

– Najdraže su mu knjige o Peppi Pig, Paw Patrol i Barba Papi. Jakob u knjižnicu dolazi jednom tjedno u pratnji mame Brigite i tate Domagoja i osim što voli posuđivati knjige, ima i svoje favorite za čitanje u knjižnici –  to su Pinokio, Snjeguljica, Crvenkapica – kažu iz Gradske knjižnice.

Foto: Jakob Majurec jednom tjedno u pratni roditelja dolazi na Dječji odjel/GKVG

 

Najčitačica Središnjeg odjela za odrasle je Valerija Vukelić, koja u knjižnicu dolazi dva puta tjedno i naprosto ‘guta’ knjige, ističu iz knjižnice i otkrivaju kako obožava ljubavne romane, a najdraža spisateljica joj je Monica McCarty.

Foto: Ravnateljica Gradske knjižnice Pamela Sever i najčitačica Središnjeg odjela za odrasle, Valerija Vukelić/GKVG

Najčitačice područne Knjižnice Galženica su Mirjana Obuljen, umirovljena prevoditeljica s francuskog, engleskog i talijanskog jezika, koja voli suvremenu literaturu, ali i klasike, te Ana Lovrić, učenica trećeg razreda OŠ Nikole Hribara, koja najviše voli čitati zagonetke.

Foto: Najčitačice područne Knjižnice Galženica su Mirjana Obuljen i Ana Lovrić/GKVG

Posebnu nagradu Dječjeg odjela osvojila je Gracijela Došen, koja na Dječji odjel Gradske knjižnice Velika Gorica dolazi zbog potreba volontiranja preko udruge ‘Smiješak za sve’. Ispričala je kako u knjižnici uvijek nađe široku ponudu knjiga i slikovnica, a posebno ističe susretljivost i ljubaznost knjižničara i knjižničarki. Voli čitati od prije, ljubav je to koja se ne može opisati, a koju je prenijela i na volontiranje. Djeci voli čitati tematski različite slikovnice, uvijek drugačije i novo, pa kaže da upravo to može dobiti u našoj knjižnici. Sretna je što ima priliku ujedno biti član udruge i član knjižnice i to zajednički obujmiti u jednu priču. Zahvaljuje se knjižnici na nagradi, kao i udruzi ‘Smiješak za sve’,  koja joj omogućuje volontiranje u dječjim bolnicama i odjelima.

Foto: Posebna nagrada dodijeljena je volonterki Gracijeli Došen/GKVG

Svi nagrađeni su dobili prigodne poklon pakete i besplatno jednogodišnje članstvo.

– Naši najčitači zaljubljenici su u pisanu riječ, koja ih vodi u neke druge, daleke svjetove. Ovim putem im još jednom čestitamo na pročitanom brdu knjiga i njihovom entuzijazmu i ljubavi prema knjigama. Ili kako bi dr. Seuss rekao ‘što više pročitate, više ćete stvari znati. Što više naučite, više ćete mjesta posjetiti’, pa im želimo još puno novih mjesta i spoznaja! – poručuje ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica, Pamela Sever.

Ova objava Najčitači Gradske knjižnice: Jakob Majurec ima tek tri godine, ali čita kao veliki! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.