Prijava

Vaša prijava

Raspucani četverac za pobjedu u Kašteli: ‘Ovo je bilo jako važno dobiti…’

[]

Težak je tjedan ostao iza rukometaša Gorice uoči putovanja prema Dalmaciji. Zadana destinacija ovoga puta bila je Kaštel Gomilica, gdje je čekala domaća Ribola Kaštela, a tamni oblaci nadvili su se zbog dva vezana domaća poraza. Prvo je iz Velike Gorice bodove odnio Rudar iz Ruda, a zatim i Metković-Mehanika, u utakmici u kojoj je Gorica prosula ogromnu prednost i uvela se u velike probleme.

O borbi za ostanak, bez obzira na učešće u Ligi za ostanak, nitko nije pretjerano ozbiljno ni razmišljao, ali ta dva uzastopna domaća poraza unijela su određenu dozu panike, odnosno nesigurnosti. I zato je bilo posebno važno odraditi posao na gostovanju kod najslabije momčadi lige, u utakmici koja spada u kategoriju onih u kojima se bodovi unaprijed opisuju. A takve znaju biti jako opasne.

I bilo je opasno, pogotovo u prvom poluvremenu. Domaća momčad, koja je nakon pobjede u prvom kolu, na samom otvaranju sezone, nanizala 16 poraza, vodila je u prvom poluvremenu nekoliko puta i tri razlike. Goričani nikako nisu mogli uloviti ritam u tih prvih 30 minuta, no u nastavku se i to konačno dogodilo. Završilo je 39-33, sa šest golova viška, ali bilo je i kudikamao teže od toga.

– Ovo nam je bila jako važna utakmica, pogotovo s obzirom na ta dva poraza na svom parketu. Bilo nam je bitno vratiti se pobjedama, a u tome smo na kraju i uspjeli. Moramo priznati da je protivnik odigrao jednu jako dobru utakmicu, dugo smo ih lomili, a nakon svega ipak i uspjeli slomiti – rekao je trener Tomislav Mesarov nakon druge pobjede u nastavku sezone, druge gostujuće.

Hrvoje Ceković opet je predvodio goričke strijelce, zabio je osam golova uz stopostotnu realizaciju, prije čemu je šest puta pogađao iz sedmerca. Osam golova dodao je i Jakov Dujić, Matej Svržnjak zabio je sedam, a Ivan Laljek šest.

U sljedećem kolu Goričani će protiv križevačkog KTC-a loviti i prvu domaću pobjedu u nastavku sezone, ali to će se dogoditi tek nakon što završi prvenstvena pauza zbog obaveza reprezentacije.

Ova objava Raspucani četverac za pobjedu u Kašteli: ‘Ovo je bilo jako važno dobiti…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.