Prijava

Vaša prijava

FOTO Učenici iz Kumičića bit će gorički predstavnici na županijskom natjecanju iz Crvenog križa

[]

Koliko su upoznati s radom Crvenog križa, ali jesu li vješti u pružanju prve pomoći pokazali su učenici goričkih osnovnih škola na gradskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Foto: FB Crveni križ Velika Gorica

Na ovom su natjecanju sudjelovale dvije ekipe, učenici iz OŠ Jurja Habdelića i OŠ Eugena Kumičića u kategoriji pomladak.

Provjeravalo se teorijsko znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu te znanja i vještine iz pružanja prve pomoći.

Foto: FB Crveni križ Velika Gorica

– Znanje prve pomoći pokazuje se i na praktičnim radilištima s realistično prikazanim situacijama i ozljedama, a cilj natjecanja je motivirati mlade za humanitarno djelovanje u zajednici, stvaranje osjećaja solidarnosti i formiranje stavova o potrebi odgovornog ponašanja prema sebi i drugima – ističu iz Crvenog križa Velika Gorica koje je ujedno i bio organizator natjecanja održanog za vikend u OŠ Šćitarjevo.

Foto: FB Crveni križ Velika Gorica

Pobjednička ekipa iz OŠ Eugena Kumičića sudjelovat će na međužupanijskoj razini natjecanja koje će se održati 13. travnja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ova objava FOTO Učenici iz Kumičića bit će gorički predstavnici na županijskom natjecanju iz Crvenog križa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.