Prijava

Vaša prijava

Od izgradnje solarnih elektrana do integrativnog healing centra, samo su neke od ideja goričkih startupovaca

[]

U Poduzetničkom inkubatoru jučer je održan Demo day, odnosno prezentacija ideja i projekata timova treće generacije StartupVG predinkubacijskog programa. Ove godine prijavilo se devet timova.

– Zadovoljni smo, uvijek imamo dobar odaziv. No, do kraja programa ostalo je njih pet, onih najupornijih koji imaju najkonkretnije razvijenu svoju uslugu ili proizvod. Sve su to naši Velikogoričani, mladi i ambiciozni ljudi, koji su se odlučili zamijeniti ili promijeniti svoju karijeru  – govori nam Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije.

14.03.2024. – Demo day treće generacije StartupVG predinkubacijskog programa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ove godine razvijale su se poslovne ideje i planovi za digitalnu agenciju, tvrtku koja prodaje specijaliziranu opremu za fitness centre, novoosnovanu tvrtku za hidraulične alate i opremu, zatim do tvrtke koja se bavi inovativnim pristupom obnovljivim izvorima energije i integrativnog healing centra.

Posljednja tri mjeseca, timovi su na svojim idejama i projektima radili zajedno uz potporu mentora. Među njima je i Toni Lončar, osnivač tvrtke Minergy koja se bavi izgradnjom solarnih elektrana.

– Osim što ih gradimo i projektiramo ih. S radom smo krenuli 2021. godine, no tek godinu kasnije krenuli su ozbiljniji poslovi na kojima smo sudjelovali. Samim time smo ušli u ovaj predinkubacijski program. Moram zahvaliti Gradu i pročelniku Ilečiću koji su nam izašli u susret i dali nam prostor za rad na samom početku našeg poslovanja – ističe naš sugrađanin Lončar te dodaje kako tvrtka danas broji troje zaposlenih i dva pripravnika.

14.03.2024. – Demo day treće generacije StartupVG predinkubacijskog programa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Želimo pružiti malim ljudima da mogu uložiti u obnovljive izvore energije, jer trenutno su komercijalni prinosi 10 posto, a što privlači velike kompanije koje imaju financijska sredstva. Razvijamo elektranu na tlu 1,4 MW, a to bi trebalo biti pilot projekt kako bi fizičke osobe mogu participirati u izgradnji takve elektrane i da mogu imati prihode u narednom periodu – dodaje Toni.

Antun Cerovečki bavi se tjelesnom psihoterapijom, a u budućnosti želi izgraditi integrativni healing centar. Riječ je o centru koji se temelji na četiri stupa – terapija, pokret, hrana i veza s prirodom.

– Centar bi bio na području Vukomeričkih gorica, a služio bi kao podloga kao retreat centar za druge predavače ili edukatore koji rade svoje programe te bi bio mjesto za ljude s kojima osobno surađujem. Druga faza projekta bio bi proizvodnja ljekovitog bilja. Ljudi bi proveli vrijeme u sasvim jednoj drugačijoj okolini, daleko od gradske vreve, isključili se i u potpunosti posvetili sebi – ističe Cerovečki koji je kroz vlastita iskustva vidi potrebu i priliku za pokretanjem ovakve jedne priče.

14.03.2024. – Demo day treće generacije StartupVG predinkubacijskog programa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Biti danas na tržištu ili pokrenuti posao nije lako, ali novo mjesto u gradu pružit će priliku mladim inovativnim poduzetnicima da se ohrabre i suoče s izazovima današnjice.

– Tržište je nemilosrdno, uvijek izbaci one koji su najuporniji i najjači. Opstat će one tvrtke koje su uporne, inovativne i kreativne. Mi kao grad s ovom novom infrastrukturom, programima i Razvojnom agencijom osigurat ćemo kvalitetnu podršku i potporu mladim poduzetnicima kako bi im osigurali brži i efikasniji start u poslovnom svijetu – ističe pročelnik Ilečić te dodaje kako će se s otvorenjem novog Poduzetničkog inkubatora proširiti i usluge na inkubacijske, postinkubacijske i akceleracijske programe.

14.03.2024. – Demo day treće generacije StartupVG predinkubacijskog programa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ova objava Od izgradnje solarnih elektrana do integrativnog healing centra, samo su neke od ideja goričkih startupovaca se prvi puta pojavila na cityportal.hr.