Prijava

Vaša prijava

Privremeni trener na klupi, novi na tribinama: ‘Imaju balans, ali imaju i mane…’

[]

Vatreno krštenje imao je još tamo krajem 2022., na šibenskom Šubićevcu. Igor Angelovski taman je dogovorio rastanak s vodstvom kluba, rješenja nije bilo, pa se u rješenje pretvorio – Mensur Mujdža. Pomoćni trener, ranije i trener juniora, vodio je ogled četvrtfinala Kupa sa Šibenikom i time, pokazalo se kasnije, porazom 0-2 zaključio jednu očajnu jesen.

U ulogu asistenta 39-godišnji Mujdža, nekadašnji igrač Zagreba i Freiburga, ali i reprezentativac BiH s nastupima na Svjetskom prvenstvu, vratio se dolaskom Željka Sopića na mjesto šefa stručnog stožera. Sopić je izveo čudo na proljeće, krenuo u novu sezonu, pa prihvatio poziv Rijeke, a vatrogasno rješenje opet je imalo isto ime i prezime – Mensur Mujdža.

Ovoga puta svoju jedinu utakmicu u “mandatu” vodio je protiv Slaven Belupa, i to doma. Merveil Ndockyt zabio je dva komada, ali nije bilo dovoljno za pobjedu, jer gosti su se dvaput vraćali i završio je podjelom bodova (2-2). Već koji dan poslije dirigentsku palicu preuzeo je Dinko Jeličić, trener koji je podijelios svoju goričku eru na dva dijela – prvih 12 utakmica jako dobro i odlično, drugih 12 očajno.

I opet, u iščekivanju novog trenera, opet Muki za kormilom!

– Da, već treći put… Ne znam samo je li to dobro ili loše – sa smiješkom kaže Mujdža na početku najave gostovanja kod Istre, njegova trećeg protivnika u trećem uskakanju na klupu.

– U svakom slučaju, uloga mi se ne mijenja previše, svatko ovdje radi svoj posao, u kojoj god ulozi. Što se tiče Dinka, bez obzira na posljednje rezultate, sigurno je da je ostavio trag u Gorici. Dečki su s njim i dobili određenu kvalitetu, ali nažalost, budući da rezultati nisu to pratili, došlo je do toga da ja moram uskočiti dok ne vidimo kako će se stvari dalje posložiti – ističe privremeni trener Gorice.

Kustošija se nakon remija sa Mladosti iz Ždralova u petak oprostila od Rajka Vidovića… Foto: NK Kustošija Zagreb/Facebook

Nema praktički nikakvih dvojbi da je poznato kako će se stvari posložiti, jer u ponedjeljak bi Rajko Vidović trebao biti predstavljen kao novi trener Gorice. Nije isključeno da bi i Mujdža bio ozbiljna opcija za trajno rješenje, ali tu se javlja problem licencije, koju Muki zasad još nema. I zato će odraditi samo gostovanje u Puli, pa se opet vratiti svojoj ulozi asistenta.

– Istra je u odnosu na naš posljednji susret dobila novog trenera, i od njegova dolaska može se primijetiti ta defenzivna organizacija u njihovoj igri. Uz to, imaju i kvalitetu u posjedu, to su prakticirali kod prošlog trenera. Stvorili su dobar balans i definitivno se radi se o jako nezgodnom gostovanju. Naravno, svaki protivnik ima i svoje slabosti, a mi ćemo Istrine pokušati iskoristiti. Spremamo se za utakmicu najbolje što možemo – kaže Mujdža.

Sve što je radio ovoga tjedna, ne smijemo ni to propustiti reći, radio je u uskoj suradnji s Markom Krnjićem, drugim dosadašnjim asistentom Dinka Jeličića, njih dvojica zapravo su zajedno dobili momčad u ruke, no budući da nečija mora biti zadnja, bit će Mujdžina…

Utakmicu u Puli s tribina će pratiti i novi trener Rajko Vidović, od kojeg se NK Kustošija već oprostila, uz napomenu da njihov dosadašnji trener odlazi u HNK Goricu. Ponudit će možda i poneki savjet uoči utakmice, dobro snimiti situaciju i baciti se na posao.

Ova objava Privremeni trener na klupi, novi na tribinama: ‘Imaju balans, ali imaju i mane…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.