Prijava

Vaša prijava

FOTO Neraskidiva veza prijateljstva: Buševčani učili Rumunje plesati, pjevati i svirati po turopoljski

[]

Neraskidiva veza prijateljstva između malog turopoljskog mjesta Buševca i rumunjskog Klokotića, duga već pola stoljeća, sada je još čvršća i jača. Naime, članovi Ogranka Seljačke sloge Buševec proteklog su vikenda posjetili svoje drage rumunjske prijatelje s jednim ozbiljnim zadatkom.

– Mala, ali jaka ekipa predvođena voditeljem tamburaša Zoranom Jakunićem i voditeljicom plesne grupe Valentinom Šepak Molnar te šest ogrankaša, tri je dana učila Klokotićane svirati, pjevati i plesati turopoljske plesove. Sama ideja rodila se još davno prije, ali sad je došlo i vrijeme za realizaciju, mislimo da je 50 godina suradnje i prijateljstva dobar poticaj da se u Rumunjskoj počnu plesati turopoljski plesovi – ističu iz Ogranka.

U ideji i realizaciji ovog projekta i želje, Ogrankašima je pripomogao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

– Veselimo se zajedničkom druženju i nastupu ”Turopolja” – poručili su.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

 

Ova objava FOTO Neraskidiva veza prijateljstva: Buševčani učili Rumunje plesati, pjevati i svirati po turopoljski se prvi puta pojavila na cityportal.hr.