Prijava

Vaša prijava

FOTO Naša priča dovela najstariju Turopoljku i na TV – Marica Požgaj u 102. godini dala prvi intervju za televiziju !

[]

Od trenutka kad je proslavila svoj 101. rođendan i još jednom potvrdila status najstarije Turopoljke, Marica Požgaj postaje jedna od najboljih medijskih promotorica svog mjesta, koje je tek nešto više od desetljeća starije od nje same. Nakon što su baš svi lokalni mediji zabilježili njen rođendan kojim je ‘nadživjela stotu’, prvi životni intervju za neki internetski portal odlučila je dati baš nama, na čemu smo joj istinski zahvalni. Kako bi njena jedinstvena priča došla i do naših čitatelja kojima je još uvijek draža tiskovina, Marica se našla i na naslovnici mjesečnika ‘Reporter’. Njena doista jedinstvena i posebna priča došla je i do uredništva Laudato TV-a, najgledanije nenacionalne televizije, čiji program redovito gleda i najstarija Turopoljka. Ubrzo je na vrata obiteljske kuće u Turopolju, gdje Marica živi sa sinom, unukom i praunukom, pokucala tročlana TV ekipa u sastavu Daniel Vorih (koordinator programa Laudato TV-a i urednik i voditelj emisije ‘More milosrđa’, snimatelj Marko Raguž, studentica na praksi Mihaela Pintar, a i mi smo se na Maričin poziv odazvali novom druženju s dragom nam sugovornicom.

 

Foto: Marica Požgaj, nekad i sad /privatni album, G.Kiš, Cityportal.hr

 

Foto: Marica Požgaj na naslovnici ‘Reportera’, veljača 2024.

Stigli smo nešto ranije od TV ekipe, a Marica i njen sin Zlatko već su sve pripremili za goste, koje su na stolu čekali kavica, kolači i sokovi. Zlatko nam je prišapnuo kako se Marica probudila u cik zore, u rano jutro ju je već vozio i kod frizerke, jer ipak je to prvi TV intervju u životu! A ni gosti nisu došli praznih ruku – voditelj Daniel joj je u ime Laudato TV-a predao veeeliku čokoladu, majicu s koncerta ‘Domu mom’, CD ‘Progledaj srcem’ i knjigu ‘Kad planine progovore’ autora Petra Lovrića. Nakon upoznavanja, uz puno smijeha, jer drugačije i ne ide kad ste s Maricom u društvu, snimljen je i razgovor, koji će biti emitiran u sklopu emisije Klub prijatelja, u četvrtak 21. ožujka u 18:40 sati. 

Foto: Marica i Daniel Vorih, voditelj-urednik Laudato TV-a /G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Marica i ekipa Laudato TV-a, Daniel Vorih, urednik i voditelj, snimatelj Marko Raguž, studentica na praksi Mihaela Pintar/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Marica u 102. daje prvi intervju za TV – razgovor je vodio Daniel Vorih, Laudato TV /G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Voditelj Daniel i snimatelj Marko priuštili su Marici i foto-session/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Marica Požgaj (101) i sin Zlatko (75) u obiteljskoj kući u Turopolju/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Marica Požgaj čita intervju objavljen u ‘Reporteru’ za mjesec veljaču/G.Kiš, Cityportal.hr

 

 

Ova objava FOTO Naša priča dovela najstariju Turopoljku i na TV – Marica Požgaj u 102. godini dala prvi intervju za televiziju ! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.