Prijava

Vaša prijava

Stigao je Rajko! ‘Vjerujem u ovu momčad, idemo uzeti što više bodova’

[]

Doza misterioznosti, koja je bila uključena u prethodna dva izbora trenera prve momčadi Gorice, ovoga puta je izostala. Neobično brzo u javnost se probila informacija da će novi trener našega kluba biti 49-godišnji Rajko Vidović, što je službeno potvrđeno već u subotu, kad je NK Kustošija objavila rastanak s trenerom koji će preuzeti Goricu, dan prije nego što će se novi trener smjestiti na tribine stadiona u Puli i ispratiti ogled koji je završio 0-0.

Dan poslije, u ponedjeljak, igrači su dobili slobodan dan, malo vremena da predahnu i rekuperiraju se, ali zato je upravo prvi dan novog tjedna iskorišten za službeno predstavljanje novog šefa stručnog stožera.

“Gospodin Rajko Vidović (49) od danas je i službeno novi glavni trener našeg kluba, a suradnja je dogovorena do ljeta 2025. godine”, stoji u klupskoj objavi.

Nakon što je stavio autogram na ugovor s Goricom, a onda i odradio fotografiranje, Vidović je prvi put stao pred mikrofone u ulozi trenera jednog prvoligaškoga kluba.

– Mogu reći da dosta dobro poznajem momčad Gorice, budući da sam cijelo ovo vrijeme intenzivno pratio HNL, a često sam i dolazio na utakmice u Veliku Goricu. Smatram da je riječ o kvalitetnoj momčadi koja je imala peha, ali normalno je da se takve stvari događaju, da dolazi i do pada forme. Međutim, vjerujem u ovu momčad, jer to su dečki koji su ranije pobjeđivali Dinamo, Rijeku, Hajduk, Osijek… I sigurno nisu zaboravili igrati. Sad je potrebno uložiti dodatne napore i uz pošten i kvalitetan rad vratiti Goricu na put na kojem je ranije bila – rekao je novi trener.

Fanovi HNL-a jako dobro znaju tko je i što je Rajko Vidović, jako dobro pamte robusnog napadača Kamen Ingrada, Rijeke, Zagreba, zaprešićkog Intera i Lokomotive, zna se i da je imao inozemne epizode u Kini i Vijetnamu, a sve je manja nepoznanica ovih dana postala i njegova trenerska priča. Krenuo je u Dugom Selu, u kojem je okončao igračku karijeru, a nastavio u Maksimiru, Lučkom, Trnju, Sesvetama i, na kraju, u Kustošiji.

Trenerski kruh zagrizao je relativno kasno, pa i prva prilika na najvišoj razini hrvatskog klupskog nogometa dolazi točno dva tjedna nakon što je proslavio 49. rođendan. I tri dana nakon što je posljednji put vodio Kustošiju, u remiju (1-1) sa Mladosti iz Ždralova, u derbiju trećeg ranga.

– Ovim putem želim izraziti veliku zahvalnost ljudima iz Kustošije, koji su me podržali i pokazali izuzetnu korektnost i razumijevanje za ovu pruženu priliku. Ovo je definitivno korak naprijed u mojoj trenerskoj karijeri, drago mi je što sam preuzeo Goricu, a Kustošiji želim da ostvari zacrtani cilj, a to je povratak u rang više – pogledao je Vidović još malo unatrag, pa se okrenuo budućnosti, onome što nude novi izazovi.

S igračima se već upoznao, ostvario je prve kontakte, a imao je priliku i vidjeti u kakvom su trenutačno stanju tijekom 90 minute utakmice bez golova u Puli.

– Dečki su u Puli pokazali karakter, jer nije lako vratiti se nakon negativne serije u kojoj su se našli. Odigrali su jednu korektnu utakmicu, u kojoj možda nogomet nije bio najljepši, ali bili su disciplinirani, pravovremeni i na kraju zasluženo uzeli bod – podijelio je prve dojmove Coach Rajko, koji će prvi trening povesti u utorak od 16 sati.

– Dali smo slobodan dan nakon puta, ali brzo ćemo se okupiti i krenuti s radom, a u subotu ćemo odigrati prijateljsku utakmicu s Mariborom u Sloveniji. Ne smijemo previše opteretiti ekipu, ali moramo se dobro pripremiti za završnicu prvenstva, da probamo uzeti što je više moguće bodova – zaključio je Vidović svoje prvo izlaganje u novoj ulozi.

Kum bivšeg trenera Sergeja Jakirovića, s kojim je igrao u Kamen Ingradu i Zagrebu, stigao je u Goricu na poziv predsjednika Nenada Črnka, ali i sportskog direktora Marija Brkljače, još jednog suigrača iz dana u NK Zagrebu. Brkljača je znao što želi od novog trenera i uvjeren je da će s Vidovićem to i dobiti.

– Odabrali smo trenera koji zadovoljava naše kriterije. Izuzev bogate igračke karijere, sa sobom donosi čvrst karakter i disciplinu. Uvjeren sam da mu neće trebati velika prilagodba na momčad, budući da je Goricu pratio kroz posljednjih godinu dana. Od njega očekujemo dobar i kvalitetan rad, a u tom slučaju rezultat ne smije izostati – kazao je Brkljača.

Nova era u životu našega kluba, dakle, kreće od utorka.

Ova objava Stigao je Rajko! ‘Vjerujem u ovu momčad, idemo uzeti što više bodova’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.