Prijava

Vaša prijava

Izlog knjižnice Galženica ispunili su uskrsni ukrasi članova ‘Anđeoska srčeka’ iz Letovanića

[]

Svoje radove u izlogu Knjižnice Galženica izložili su članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama ‘Anđeoska Srčeka’ iz Letovanića. Izložba uskrsni radova nastala je u sklopu projekta “Djetešce u Srčeku”.

Udruga je osnovana 2018. godine na inicijativu nekoliko mama i prijatelja osoba s poteškoćama, a okupljaju se nekoliko puta mjesečno. Njihova druženja uvijek iznjedre neke nove kreativne radove koji su povezani s etno baštinom kraja kao i očuvanjem okoliša.

– Organiziramo razne prigodne aktivnosti vezane za manifestacije u našoj Općini Lekenik, a posebno za Uskrs i Božić. Volimo se odazivati i na manifestacije drugih gradova i općina s našim izložbama radova, gdje obično uz izlaganje napravimo i pokoju zanimljivu radionicu. Naši članovi tu imaju priliku da se pokažu i dokažu jer tada se osjećaju korisno i prihvaćeno u zajednici u kojoj žive i djeluju – ističu iz Udruge te dodaju kako organiziraju i brojne radionice koje su inkluzivnog karaktera, a kroz koju su otvorili i mogućost volontiranja.

–  Iz donacija za naše radove organiziramo izlete, slavimo rođendane, pomažemo potrebitim članovima, posebno nakon potresa. Tako i ove godine planiramo OSIT članovima čije kuće trebaju krenuti u konstrukcijsku obnovu urediti njihov životni prostor odnosno urediti njihove sobe. Moramo istaknuti i kako smo se zbližili s Društvom žena Buševec koje su nam bile u velikoj pomoći na početku osnivanja Udruge i nakon potresa, a za naše humanitarne akcije uvijek je uplaćeno mnogo donacija iz Velike Gorice i okolice – dodali su.

Izložbu možete razgledati do 2. travnja.

Ova objava Izlog knjižnice Galženica ispunili su uskrsni ukrasi članova ‘Anđeoska srčeka’ iz Letovanića se prvi puta pojavila na cityportal.hr.