Prijava

Vaša prijava

Sramota! Vatrogasci DVD-a Mičevec apeliraju na nekulturne vozače koji im parkiraju ispred spremišta za vozila – evo što im poručuju !

[]

Jedna od javnih službi koja vam je baš uvijek na raspolaganju u hitnim slučajevima su i naši vatrogasci, a među njima su posebna vrsta ljudi oni koji se tim opasnim poslom još bave i dobrovoljno. Nije nam stoga teško zamisliti kako se osjećaju nakon što se nakon uvijek napornih i opasnih intervencija ili što je još i gore pri polasku nekome u pomoć moraju još boriti i s nekulturnim vozačima! Naime, parkiralište ispred njihove garaže u zadnje je vrijeme doslovno krcato osobnim vozilima, od limuzina do taksista, neki su toliko komotni da im nije dosta jedno parkirno mjesto, pa si zauzmu njih nekoliko. Mi bi takve mogli samo pitati ‘kaj je s glavom?’, a evo što im poručuju vatrogasaci DVD-a Mičevec.

– Dobivamo dojavu u 15:10 od Javne vatrogasne postrojba Velika Gorica kako im je potrebna pomoć u gašenju požara divljeg odlagališta otpada u Sasima na kojoj smo lokaciji u zadnjih mjesec dana bili četiri  puta. U ispomoć su još pristigli DVD Kosnica i DVD Velika Mlaka. Baš kada smo se ponadali kako je za danas dosta, eto poziva da gori smeće u Mičevcu, točnije Prudinec. Odlazimo sa intervencije u Sasima, te dolazimo na požar u Mičevcu gdje zajedno sa JVP Grada Zagreba gasimo požar. No, da ne ide sve “po špagi”. Za to su se pobrinuli vozači bez prometne kulture.

Naime na samu intervenciju smo morali malo zakasnit jer se naši operativni članovi nisu imali mjesta parkirat kod vatrogasnog spremišta, te su morali parking tražit okolo po mjestu. Naš parking je pun već mjesecima vozilima od stranih radnika koji su preplavili naše mjesto, a uz to i voze taksije, uz njih tu su i naši domaći umjetnici parkiranja koji zauzmu četiri parkirna mjesta. No, ni to nije dovoljno, nego po završetku intervencije ne možemo ići svojim kućama jer ne možemo vratit kamion u spremište, jer nalazimo na parkirana vozila ispred garaže.

Ovim putem apeliramo na sve vozače da pogledaju znakove oko sebe i da se pridržavaju zakona, jer danas je gorilo smeće a sutra može biti vaš dom – poručuju iz DVD-a Mičevec.

Foto: DVD Mičevec

Foto: DVD Mičevec

Foto: DVD Mičevec na intervenciji

Foto: DVD Mičevec

Ova objava Sramota! Vatrogasci DVD-a Mičevec apeliraju na nekulturne vozače koji im parkiraju ispred spremišta za vozila – evo što im poručuju ! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.