Prijava

Vaša prijava

Ludilo od utakmice: ‘Ova je bila možda i najzanimljivija u mojoj karijeri…’

[]

Bilo je tijekom ovog vikenda zanimljivih sudara u svijetu niželigaškog nogometa. Vidjeli smo, primjerice, nekoliko lokalnih derbija, među kojima se izdvaja domaća pobjeda Lomnice protiv Poleta, izborena jedinim golom u 91. minuti. Sadržajno je bilo i u Pokupskom, gdje je Kupa došla do prve pobjede u sezoni, ali bez nje bi mogla i ostati zbog prekida u 90. minuti, uokvirenog s tri crvena kartona… Međutim, utakmica vikenda dogodila se u – Gradićima!

Domaći Gradići, jedan od tri naša predstavnika u petom rangu, u 4. NL Središte, u svoju su proljetnu borbu za ostanak krenuli remijem kod Moslavca u Popovači (2-2), a drugi proljetni čin ponudio je gostovanje Stupnika, i to u tužnoj atmosferi. Utakmica je, naime, počela minutom šutnje za preminulog Franju Katanića, dugogodišnjeg oružara u NK Gradićima, koji nas je napustio nakon duge borbe s bolešću, u 61. godini.

S posvetom njihovom Franji, s dodatnim motivom, igrači su krenuli u ovu utakmicu i u prvih dvadesetak minuta – briljirali! I to u najdoslovnijem mogućem značenju, budući da su u 22. minuti imali velikih 3-0. Veliko zimsko pojačanje Miljenko Bencalić otvorio je seriju već u šestoj minuti, veliko zimsko pojačanje Josip Raković povisio prednost nakon 15 minuta, a tricu je zakucao Marko Preradović, dvostruki strijelac u Popovači tjedan dana ranije.

I sve je u tim trenucima izgledalo idilično. Međutim…

– Da, stvarno smo fenomenalno otvorili utakmicu, brzo došli do velike prednosti, a onda su stvari krenulo naopako po nas. Vrlo brzo Stupnik je smanjio na 3-1, a već u 28. minuti ostali smo s igračem manje – prepričava početak drame trener Gradića Zoran Tomčić, pri čemu će malo i zastati, pa duboko udahnuti.

– Hrvoje Krstanović dobio je crveni karton zbog prekršaja koji po meni nije ni za žuti, ali dobro… Ne bih u to puno ulazio nakon svega, nema se tu što puno komentirati, osim što mogu reći da generalno nismo zadovoljni suđenjem u prve dvije utakmice proljeća – ostao je suzdržan Tomčić.

Iako, nije to ni lako, jer kad ti u dvije utakmice zaredom sudi isti sudac, kad u dvije utakmice nisi zadovoljan kako ti se sudi, nema druge nego vratiti se na onu priču o tamnoj strani niželigaškog nogometa. Iz nekih naših klubova ovog su proljeća već reagirali na nepravdu, kao primjerice Mraclin nakon Sv. Nedelje, a u Gradićima su odlučili da je pametniji šutjeti i raditi.

I uživati u velikoj i vrijednoj pobjedi, koja je na kraju krvavo izborena.

– Već do poluvremena primili smo još jedan gol, a onda je Stupnik u 63. minuti iz jednog eurogola uspio izjednačiti. Nakon toga su nas stiskali, napadali, mi smo se odlično branili, a u 75. minuti uspjeli i opet povesti preko Patrika Posavca. Imali smo i prije toga jednu lijepu priliku, ali važno je da smo u zadnjih 15 minuta uspjeli sačuvati prednost, da je igračima stigla nagrada za sav trud koji su uložili, za sve što su morali proći na putu do ovih bodova – govori trener Tomčić, uz dodatak:

– Sve u svemu, ovo nije bila samo najzanimljivija utakmica kola, ovo je bila jedna od najzanimljivijih utakmica u mojoj karijeri!

Četiri boda iz prve dvije utakmice dobar su ulov, ali i kvalitetan zalet za ono što slijedi u pokušaju da se pobjegne iz donjeg doma ljestvice.

– Situacija u klubu je jako dobra, imamo vrlo pozitivnu atmosfera, a to se prenosi i na momčad. Dečki dobro rade, daju sve od sebe, o čemu najbolje govori to da sam u srijedu na treningu imao 20 ljudi, u petak njih 18… Sve što rade vraća im se kroz rezultate i mogu im samo čestitati na ta četiri boda. Zadovoljan sam kadrom koji imam na raspolaganju, doveli smo i pet-šest pojačanja na zimu, pri čemu bih posebno istaknuo Bencalića i Rakovića, ali svoj doprinos daju svi igrači. Uvjeren sam da smo na dobrom putu i da ćemo ostvariti svoj cilj – optimističan je Tomčić.

Za početak, Gradićima slijedi gostovanje koje nikome u klubu neće biti toliko posebno kao samom treneru.

– U subotu idemo u Lekenik, u goste klubu kojeg sam vodio dvije godine, u sredinu u kojoj sam proveo jako lijepo razdoblje. Veselim se toj utakmici, iako će s druge strane biti dobra, iskusna momčad, ali tamo su i uvjeti za igru jako dobri, tako da očekujem prije svega dobru utakmicu. A na kraju, naravno, neka pobjedi bolji – sa smiješkom je zaključio Tomčić.

Nikad u trenerskoj karijeri nije ispao iz lige, neka se niz nastavi i ove sezone.

Ova objava Ludilo od utakmice: ‘Ova je bila možda i najzanimljivija u mojoj karijeri…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.