Prijava

Vaša prijava

Žestok start: Naporan rad i ugodan razgovor za početak Rajkove ere

[]

S obzirom na okolnosti, dolazak novog trenera i situaciju u kojoj se momčad nalazi u rezultatskom smislu, predah nakon Istre, na početku reprezentativne stanke, nije ispao onako kako su priželjkivali igrači. Dobili su slobodan ponedjeljak, a već u utorak u 16 sati trener Rajko Vidović zakazao je prvi zajednički sastanak.

Upoznavanje je nasljednik Dinka Jeličića odradio još u subotu, dan nakon što je remijem protiv Ždralova i službeno zaključio svoju epizodu u Kustošiji, ali i dan prije nego što će u statusu vrlo zainteresiranog gledatelja zauzeti svoje mjesto na tribinama Aldo Drosine, pa je utorak donio pravi, istinski početak rada. I razgovora.

– Dosta sam otvoren i izravan trener, volim nazivati stvari pravim imenima, a to su igrači dosad uvijek voljeli. S igračima pokušavam izgraditi ljudski, prijateljski odnos, ali na terenu sam istovremeno vrlo zahtjevan, inzistiram na stalnom intenzitetu i od igrača tražim da na svakom treningu idu maksimalno. U svemu tome posebno je važna komunikacija, odnosno ta ljudska komponenta – predstavio se trener Rajko prije nego što je poveo prvi trening.

Kadar poznaje jako dobro, pogledao je vjerojatno sve utakmice Gorice ove sezone, nepoznanica po tom pitanju nema, ni po pitanju igračkih kvaliteta ni po pitanju prepoznavanja lidera u svlačionici. Održao je Vidović i zajednički sastanak prije nego što je poveo momčad na teren, a tijekom samog treninga koristio je svaku priliku za kratke pojedinačne razgovore s igračima, počeo graditi odnos kakav je imao sa igračima u svim dosadašnjim klubovima koje je vodio, na čemu je i gradio svoje dosadašnje uspjehe.

Sve to, naravno, događalo se na nižim razinama nogometa, ovo je Rajku Vidoviću prvo iskustvo u najvišem rangu hrvatskog nogometa, no prvi dojam kaže da je spreman na tu vrstu izazova. Dovoljno je iskusan, iza njega je dovoljno ozbiljna igračka karijera, a karakter koji donosi sa sobom jedan je od važnih razloga zbog kojih je upravo on odabran za devetog trenera Gorice u prvoligaškoj povijesti.

– Rekao sam već više puta da sam zadovoljan kadrom, jer stvarno mislim da su ovo dobri igrači, bez obzira na rezultate koji su se nanizali u posljednje vrijeme. Važno je tu i pitanje samopouzdanja, koje je očito na preniskim razinama, a na tome ćemo svakako raditi. Vjerujem da zajedno možemo raditi dobre stvari, jer da nije tako, ne bih se ni prihvaćao ovoga posla. Imao sam i ranije nekih poziva iz najvišeg ranga, ali u tom trenutku sam procijenio da to nisu sredine ni situacije u kojima bih se pronašao. Ovoga puta nije bilo tako i veselim se svemu što nas čeka – kazao je Vidović.

Prvi trening protegnuo se na cijelih 90 minuta, već u srijedu na rasporedu su bila dva treninga, a to će reći da je Rajko krenuo žestoko. U subotu će prvi put i voditi momčad, na gostovanju kod Maribora, a nakon toga krenuti u posljednje pripreme za svoj trenerski debi u HNL-u. Dogodit će se to 30. ožujka u Varaždinu, na drugom od tri uzastopna gostovanja.

Ova objava Žestok start: Naporan rad i ugodan razgovor za početak Rajkove ere se prvi puta pojavila na cityportal.hr.