Prijava

Vaša prijava

Grmoja u Gorici: MOST-ov kandidat za premijera pohvalio gradsku vlast po pitanju porezne politike

[]

Nikola Grmoja, kandidat Most-a za predsjednika Vlade na ovim parlamentarnim izborima, izabrao je upravo Veliku Goricu za medijsku prezentaciju programa i prijedloga za poboljšanje životnog standarda građana. U središnjem gradskom parku predstavio je ključne mjere tog programa – porezno rasterećenje i obračun s korupcijom.

Predlažemo smanjenje poreza na dohodak s 20 na 15 posto. Mirovine moraju rasti i uskladiti se s inflacijom, a mora se ulagati i u istraživanje, razvoj i obrazovanje i tako potaknuti naše gospodarstvo, to je jedini put. Također, poruka paušalcima – dignut ćemo prag za ulazak u PDV s 40.000 na 60.000 eura – rekao je na konferenciji za medije u Parku dr.Franje Tuđmana.

Zanimalo nas je planiraju li i smanjenje PDV-a i kakvom procjenjuju poreznu politiku gradske vlasti u Velikoj Gorici, koja nakon ukidanja prireza nije dizala stopu poreza na dohodak?

– Što se tiče smanjenja PDV-a tu treba biti jako oprezan. Mislim da je ključni problem u Hrvatskoj što je sam rad previše oporezovan i tu treba raditi promjene. Što se tiče goričkog poreza na dohodak, to je dobar potez i treba ići u tom smjeru. Mislim da je Gorica preblizu Zagrebu, da ima ogroman potencijal zbog same činjenice da ljudi tu dolaze živjeti i da ima dovoljno novaca u proračunu da bi se moglo porezno rasteretiti ljude da im rastu plaće, a onda da se taj novac uloži u ostale socijalne i demografske mjere. Ako netko treba imati novca, to je sigurno Velika Gorica – rekao nam je Mostov kandidat za premijera, Nikola Grmoja.

 

Ova objava Grmoja u Gorici: MOST-ov kandidat za premijera pohvalio gradsku vlast po pitanju porezne politike se prvi puta pojavila na cityportal.hr.