Prijava

Vaša prijava

Pokupsko: Zahvaljujući projektu ‘Zaželi’ posao će dobiti 15 žena, koje će brinuti o 90 korisnika

[]

Općina Pokupsko bespovratno je dobila 765 tisuća eura za provedbu projekta ‘Zaželi’, a sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda plus u financijskom razdoblju 2021. – 2027.

Ugovor o dodjeli sredstava načelniku Božidaru Škrinjariću, uručio je ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Ukupno je dodiljenjeno 43 ugovora u sklopu Poziva „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, u vrijednosti od 35,8 milijuna eura.

Na projektu, koji će se provoditi 3 godine na području općine Pokupsko, biti će zaposleno 15 žena koje će pružati usluge potpore i podrške za 90 korisnika.

Korisnici na projektu osobe su starije životne dobi te osobe s invaliditetom za koje će mjesečno biti osiguran paket osnovnih higijenskih potrepština. Glavni cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.

Inače, provedbom projekata omogućit će se zapošljavanje više od 700 žena i muškaraca koji će pružati uslugu potpore i podrške za više od 4,400 starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Foto: FB Općina Pokupsko

Ova objava Pokupsko: Zahvaljujući projektu ‘Zaželi’ posao će dobiti 15 žena, koje će brinuti o 90 korisnika se prvi puta pojavila na cityportal.hr.