Prijava

Vaša prijava

‘Od izvora do mora’ akcija za zelenije gradove, a kojoj će se priključiti i Velika Gorica

[]

Velika Gorica, jedan je od 30 hrvatskih gradova, koji će se i ove godine priključiti ekološkom projektu ‘Od izvora do mora’.

Uz promicanje zaštite vodnoga bogatstva Hrvatske i poticanje na primjereno odlaganje otpada, cilj projekta je sadnja drveća u urbanim sredinama s ciljem smanjenja ispuštanja ugljikova dioksida i snižavanje temperature zraka.

Na natječaj, koji je trajao mjesec dana, imali su se pravo prijaviti svi gradovi koji žele pošumiti određene prostore na svojem području, a shodno tome imaju obvezu od 15. travnja do 14. lipnja organizirati jednodnevnu akciju čišćenja u suradnji s mjesnim udrugama i volonterima.

Tri najuspješnija grada podijelit će nagradni fond od 45 tisuća eura namijenjen kupnji sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

Inače, na prošlogodišnji natječaj prijavilo se 28 gradova koji su s gotovo pet tisuća volontera u akcijama čišćenja iz prirode uklonili 152 tone ambalažnoga otpada i primjereno ih odložili.

Ova objava ‘Od izvora do mora’ akcija za zelenije gradove, a kojoj će se priključiti i Velika Gorica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.