Prijava

Vaša prijava

FOTO Turopoljski vatrogasci njeguju tradiciju čuvanja Isusova groba u svojim župama

[]

Tradicionalno svake godine turopoljski vatrogasci, simbolizirajući rimsku stražu, u pojedinim župama običavaju čuvati Isusov grob.
U spomen na vrijeme Isusova uskrsnuća, to su učinili i vatrogasci iz DVD-a Novo Čiče, Ribnice, Lazine Čičke, Čičke Poljane i Strmca Bukevskog i to u župnoj crkvi sv. Ivan Krstitelja u Novom Čiču.

Foto: DVD Novo Čiče

A ovu tradiciju na Veliki petak i Veliku subotu održavaju i vatrogasna društva župe Vukovina. Ove godine u crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije grob čuvaju članovi DVD-a Okuje i Čičke Poljane, koji se neprestano izmijenjuju.

Danas, na Veliku subotu, od 19 sati, ispred Društvenog doma Vukovina, formirat će se i svečani ešalon sastavljen od članova devet dobrovoljnih vatrogasnih društava Župe Vukovina, a to su Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiče, Turopolje, Vukovina koji će krenuti u crkvu gdje će prisustvovati Vazmenom bdijenju koje počinje u 20 sati.

Foto: DVD Novo Čiče

Foto: DVD Novo Čiče

Ova objava FOTO Turopoljski vatrogasci njeguju tradiciju čuvanja Isusova groba u svojim župama se prvi puta pojavila na cityportal.hr.