Prijava

Vaša prijava

FOTO Uskrsno druženje u Starom Čiču i Lazini Čičkoj

[]

Neke tradicije jednostavno treba zadržati i očuvati. Jedna od njih je i kotakanje, stara igra prebacivanja kotača na protivnički teren uz pomoć daske, zbog koje se svake godine na uskršnje jutro okupljaju mještani Starog Čiča.

Događaj je to koji se njeguje i prenosi na mlađe generacije u ovom turopoljskom mjestu, a u kojem natjecateljski sudjeluju ‘Dolenci’ i ‘Gorenci’. Već neko vrijeme ‘Dolenci’ drže vodstvo, a iduće godine ‘Gorenci’ će ih pokušati skinuti s trona.

Foto: FB Staro Čiče

Uz kotakanje, za djecu je organizirana potraga za pisanicama na Ribnjaku, odigrala se i nogometna utakmica, ali i kartala se bela. Bio je to aktivan obiteljski dan u Starom Čiču.

A samo pet kilometara dalje, druženje mještana uz ‘rundu’ nogometa organizirano je i u Lazini Čičkoj gdje se mlado i staro okupilo na igralištu MNK Lazina.

– Ovaj nam običaj prerasta u tradiciju te se nadamo da će ga i mlađe generacije prigrliti. Cilj nam je privući što više mještana jer je to prilika za druženje i zajedništvo koje nam svima nedostaje u današnje vrijeme – ističu iz Lazine Čičke.

Foto: Zoran Matić

Foto: Zoran Matić

Foto: Zoran Matić

 

Ova objava FOTO Uskrsno druženje u Starom Čiču i Lazini Čičkoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.