Prijava

Vaša prijava

Izložba u prolazu: Učenici Hribara stvarali umjetnička djela po uzoru na svjetske i domaće slikare

[]

Do 8. travnja u izlogu Područne knjižnice Galženica možete pogledati radove učenika prvih razreda Osnovne škole Nikole Hribara pod nazivom ‘Veliki i mali umjetnici’.

Naime, učenici 1.a i 1.d razreda zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac ove su školske godine uključeni u međunarodni projekt „ U svijetu likovnih umjetnika 6“ autorica Nevenke Dimač i Sandre Vuk.

– Istraživačkim metodama su upoznali život i umjetničko stvaralaštvo poznatih svjetskih i domaćih slikara poput Pabla Picassa, Giotta di Bondone, Vincenta van Gogha, Josipa Generalića i druge te i sami stvarali mala umjetnička djela po uzoru na njih. Svaki od velikih umjetnika svojim likovnim jezikom i elementima stvaralaštva otvara prvoškolcima nove vidike u stvaranju slika i crteža. Takav rad je samo mali korak prema razvoju kreativnosti, promatranja i opažanja umjetnosti oko sebe – ističu iz škole te dodaju kako su učenici učili i uživali, a s ponosom svoje radove dijele s građanima Velike Gorice.

 

 

Ova objava Izložba u prolazu: Učenici Hribara stvarali umjetnička djela po uzoru na svjetske i domaće slikare se prvi puta pojavila na cityportal.hr.