Prijava

Vaša prijava

Unatoč lošoj vinogradarskoj godini, gorički vinari predali 101 uzorak vina na ocjenjivanje

[]

Nepovoljna vinogradarska godina odrazila se na broj uzoraka vina koja su dostavili gorički vinari na ovogodišnje ocjenjivanje u organizaciji Udruge vinogradara i vinara ‘Grozd’.

– Zbog prošle loše vinogradarske godine, očekivano imamo nešto manji broj uzoraka. Zaprimljen je 101 uzorak od 64 proizvođača i to bijelih vina 92 uzorka, crnih odnosno crvenih 9 uzoraka – ističu iz udruge.

Kao i do sada najviše je zaprimljeno mješavina bijelih sorata njih 39, graševine 21, škrleta 14, sivog pinota 5…

– Nadamo se da će naši vrijedni proizvođači postići očekivane i dobre rezultate zahvaljujući prije svega dosada stečenom znanju i iskustvu u podrumarstvu. Kao i svake godine nagrađena vina moći će se kušati na predstojećoj godišnjoj skupštini koja će se održati sredinom svibnja, kada će biti uručene diplome i priznanja – dodaju iz Grozda.

Inače, ocjenjivanje uzoraka vina bit će u nedjelju 7. travnja od strane dvije stručne ocjenjivačke komisije pod predsjedanjem Vlaste Rubeša Vili.

Foto: Udruga vinara i vinogradara ‘Grozd’

Ova objava Unatoč lošoj vinogradarskoj godini, gorički vinari predali 101 uzorak vina na ocjenjivanje se prvi puta pojavila na cityportal.hr.