Prijava

Vaša prijava

Gorica u Kranjči: ‘Lokomotiva je odlična, ali baš se veselimo utakmici!’

[]

Šesta prvoligaška sezona Gorice ušla je u svoju posljednju fazu, ostalo je još osam utakmica do kraja, a prvi sljedeći izazov nudi protivnika s kojim je u svim ovim prethodnim sezonama razvijena i neka vrsta rivalstva. Uvijek su ogledi Lokomotive i Gorice napeti, uzbudljivi i neizvjesni, raspleti su se nerijetko događali u posljednjim trenucima, u dramatičnim okolnostima, a sve to govori da bi i ove subote od 16.50 sati moglo biti vrlo zanimljivo.

– Nikad nije jednostavno ići u goste jednom odličnoj momčadi poput Lokomotive, ali svakako je to ljepše nakon pobjede do koje smo došli u Varaždinu – kaže trener Gorice Rajko Vidović uoči druge utakmice u koju će povesti našu momčad.

Pobjeda 4-2 u Varaždinu donijela je dozu mira, ali i dozu samopouzdanja, što će biti posebno važno u ogledu s protivnikom koji je do zuba naoružan upravo samopouzdanjem.

– Čeka nas izuzetno zahtjevan protivnik, uz Rijeku možda i najkvalitetnija momčad lige u ovoj godini, jer radi se o momčadi koja ovog proljeća ima samo jedan poraz u prvenstvu. Lokomotiva ima mladu momčad, s nekoliko iskusnih igrača, a ima i odličnog trenera, koji sve to jako dobro vodi. Čvrsti su, agresivni, možda i najbolji u tranziciji iz obrane u napad… Ukratko, bit će to sve prije nego lagana utakmica za nas – svjestan je Vidović.

Lokomotiva će biti oslabljena neigranjem Mudražije i Goričana, dvojice važnih igrača, a mogla bi biti i umorna od utakmice polufinala Kupa u srijedu protiv Rijeke.

– Sigurno će ta utakmica odigrana u srijedu ostaviti određenog traga, ali Lokomotiva ima puno mladih igrača, ima prilično širok kadar, a u tom smislu već godinama rade jako dobro, “vrte” s tim mladim igračima. Ne sumnjam da će oni biti jako motivirani za utakmicu protiv nas, ali isto tako vjerujem da su moji dečki jako dobro raspoloženi, što su i pokazali u posljednje dvije utakmice. Vidjeli smo da mogu biti kvalitetni, disciplinirani i koncentrirani, tako da se baš jako veselim ovoj utakmici! – ne krije Vidović.

Neće ni Gorica biti bez svojih problema, budući da u konkurenciji gotovo sigurno neće biti ozlijeđeni “senatori” Filip Mrzljak i Tim Matavž, ali ima tu dovoljno igrača spremnih da uskoče i ugrabe svoju priliku.

– Osim Mrzljaka i Matavža, svi su zdravi i spremni, raspoloženi za ovu utakmicu. Vratio se u Varaždinu i Nikola Vujnović, koji jako dobro radi i veselim se njegovu povratku. Sigurno će nam biti veliko pojačanje, radi se o izuzetno kvalitetnom dečku i kvalitetnom igraču, bit će nam od velike pomoći – zaključio je trener Gorice.

Bit će ovo treće gostovanje zaredom za Goricu, nakon nule u Puli i pobjede u Varaždinu, a bit će to i prilika da se uzme još poneki bod uoči serije teških utakmica koje slijede. Nakon Lokomotive slijedi okršaj kumova Vidovića i Jakirovića, odnosno Gorice i Dinama, nakon čega se putuje u Rijeku, pa zatim dolazi Osijek… Izazova koliko hoćeš, a za početak sudar u Kranjčevićevoj, u susjedstvu, na lijep proljetni dan. Zbog svega toga, Gorica bi morala imati značajnu podršku na ovom gostovanju.

Ova objava Gorica u Kranjči: ‘Lokomotiva je odlična, ali baš se veselimo utakmici!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.