Prijava

Vaša prijava

U rekonstrukciju ide Kolodvorska ulica u Pšećenici

[]

Županijske uprave za ceste SMŽ preuzet će radove izvanrednog održavanja Kolodvorske ulice u Pešćenici. Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović s ravnateljem Stipom Šapinom, potpisao je ugovor o zajedničkom financiranju.

– Riječ je o nastavku provjereno učinkovitog modela sufinanciranja rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta po modelu 50:50 (ŽUC-jedinica lokalne samouprave). Nastavljamo s potpisivanjem sporazuma u cilju sufinanciranja rekonstrukcije cesta na području naše županije s našim načelnicima i gradonačelnicima – rekao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak koji je bio na potpisivanju sporazuma.

– Ta je cesta značajna za stanovnike Pešćenice, obzirom na promet koji se odvija tom dionicom. Ono što je važno je da se cesta proširuje, što znači još veću sigurnost za sve sudionike prometa. Vrijednost radova je oko 100 tisuća eura, duljina je oko 1.600 metara – dodao je Celjak.

U razdoblju od 2021. do 2023. godine na području općine Lekenik sanirane su ukupno 3 dionice cesta u duljini od 3.150 m, ukupne vrijednosti više od 200 tisuća eura. Načelnik Perović je izvijestio i o najnovijim informacijama vezanim uz dovršetak izgradnje autoceste.

– Dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog čvora izlaza s autoceste u Lekeniku. Tako da ove godine očekujemo početak tih radova, s rotorom na državnoj cesti D 30, a i na samom izlazu s autoceste – rekao je Perović.

Ova objava U rekonstrukciju ide Kolodvorska ulica u Pšećenici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.